Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders 6 x Sauvignon Blanc

Winefinders6 x Sauvignon Blanc

På temat - "Sex viner, sex producenter och en druva!" - har vi här en låda innehållandes viner gjorde på den druva som med sin aromatiska och fräscha karaktär så nog för de flesta är den första druvsort som man lär sig att kunna identifiera blint. De absolut flesta Suavignon Blanc-viner är gjorda f···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Shaw & Smith, Sauvignon Blanc 2021 – Australien, Adelaide Hills

Kusinerna Martin Shaw och Michael Hill Smith kommer båda från vinfamiljer, så karriärvalet var aldrig svårt. Ambitionen är att producera spännande och moderna viner som rankas bland austrliens främsta! De etablerade Shaw & Smith i Adelaide Hills 1989. Sedan 2000 finns både eget vineri och 40 hektar vingårdar. Här produceras både vita och röda viner, alla med samma mål att vara i toppklass. Sauvignon Blanc här ifrån har massor med tropisk frukt och är gräsiga i sin karakträr. Och med bra syra som balancerar upp vinet i smakbilden. De viner som har lagrats några år ligger syran klockrent i mitten och låter alla aromer att upplevas elegant.

 

Stor frisk doft av citrus och krusbär. Smaken är torr med klassiska toner av fläder, citrus och krusbär. Lång, mycket frisk och balanserad eftersmak.

 

 

 

Matetic Vineyards Sauvignon Blanc EQ Coastal 2020, Chile, Casablanca Valley

Lätt, fräscht och krispigt vin gjort på biodynamiskt odlade druvor från vingården Valle Hermoso som ligger 11 kilometer från Stilla Havet. Jordarna består mestadels av granit med lite varierande toppjord.

Druvorna, 100 procent sauvignon blanc, odlas ekologiskt och biodynamiskt och skördades i slutet av mars. De kallmacererade i 6 timmar innan de pressades. Jäsningen skedde mestadels på temperaturreglerade tankar av rostfritt stål men en liten del av vinet har jäst på neutrala ekfat för att få en rundare textur och munkänsla. Vinet har lagrats med jästfällningen under 4 månader.

EQ-serien står för "EQUILIBRIO" som är det spanska ordet för balans.

 

Mycket aromatisk och ungdomlig doft med gröna toner av nässlor, krusbär, gräs, citron och passionsfrukt. Smaken är torr, mycket frisk med en stiltypisk aromatisk eftersmak.

 

 

 

Domaine Chatelain Pouilly Fume Harmonie 2020, Frankrike, Loire

Domaine Chatelain plockar sin frukt från sex olika växtplatser med olika typ av jordmån. Tracy-sur-Loire, Pouilly-sur-Loire, Mesves-sur-Loire, Saint-Andelain, Saint-Laurent l´Abbaye samt Saint-Martin-sur-Nohain. Druvorna till detta vin från vinstockar med en ålder av 30 – 40 år. Efter plockningen har juicen fått jäsa i en temperatur på 16 – 18 grader.

 

Fräsch och fruktig doft med toner av citrus, stenfrukter, gröna örter, fläder och krusbär. Smaken är frisk och fruktig med en fin fräschör som balanserar fruktkaraktären.

 

 

 

Domaine Bernard Fleuriet, Sancerre Blanc Tradition EKO 2020 – Frankrike, Loire

Vinet är gjort på druvor från vingårdar med Sancerres typiska terroir: rik på lera/kalksten, småsten och flinta som ger den där typiska koncentrationen och mineraliteten. Domaine Bernard Fleuriet är ekologiskt certifierad sedan årgång 2016, men redan denna årgång är naturligtvis odlad efter ekologiska principer. Källaren är nyrenoverad och vinerna lagras i äggformade betongtankar.  

 

Stor, elegant och ursprungstypisk doft av mineral, citrus, fläderblommor och rökig flinta. Smaken är torr och mycket frisk med en läskande fräschör, komplex struktur och en lång mineraldriven eftersmak.

 

 

 

Rares Terroires Sauvignon Blanc 2020 – Frankrike, Pays d´Oc

Stilen är aromatisk, fruktig och frisk med en druvtypisk syra. Sauvignon Blanc är den säkra vinnaren under solen och till lunchbordet, och denna klassiker från Pays d´Oc i sydvästra Frankrike är inget undantag! Rares Terroir är ett charmigt vin som passar utmärkt till ett glas på terrassen såväl som till lättare fiskrätter, krispiga sallader och en klassisk dansk smörgås.

 

Mycket aromatisk doft av passionsfrukt, tomatkvist, nässlor, fläder, mango, päron och citron. Smaken är torr, fruktig och mycket frisk med en eftersmak fylld exotisk frukt.

 

 

 

Lismore Estate Vineyards, Barrel Fermented Sauvignon Blanc 2018 - Sydafrika, Western Cape

Samantha O´Keefe är en av kapprovinsens mest talangfulla vinmakare och hennes viner räknas redan till de allra bästa i hela Sydafrika.

Det här är hennes fräscha och ekfatsjästa sauvignon blanc. Druvorna pressas som hela klasar och 75% jäses i femhundraliters stora fat och 25 % i betongägg. 75 % av vinet lagras några månader på 500 l stora franska ekfat och 25 % på betongägg. Resultatet - ett vin som både har textur och fräschör och det kommer packat med exotiska frukter.

 

Smak och doft är rik och druvtypisk med fatkaraktär och eleganta aromatiska inslag av vita blommor. Krämig textur och inslag av tropiska frukter med en frisk syra.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du