Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Concha y Toro/Rothschild Almaviva - Epu 2021

Concha y Toro/RothschildAlmaviva - Epu 2021

Chile, Puente Alto Maipo, 750 ml, 14,8%

Almaviva är ett av få Nya världenviner som uppnått riktigt ikonstatus. Här i form av andravinet som fått namnet Epu som betyder "två" på Mapuche -språket. Vinet är ett joint-venture mellan Baron Philippe de Rothschild och Concha y Toro i Puente Alto och är gjort som en sekundär blandning av flaggske···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Intensiv och fruktig doft med inslag av mörka bär, ceder och tobak. Smaken är fyllig, komplex och mycket elegant med fint kryddiga toner. Vinet har en utmärkande balans och en lång, elegant eftersmak.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
14,8%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
3 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
94p "Pretty generous and flattering."

Fresh and subtle nose with cassis, lead pencil and some red chili peppers. A hint of lavender and cedar. This is quite supple on the palate with a medium body and silky, soft tannins. Pretty generous and flattering. 80% cabernet sauvignon, 15% carmenere and 5% merlot. Drink now.
Zekun Shuai
Senior Editor

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Vinet är ett samarbete med familjen Rothschild på Mouton i Bordeaux och den välkända familjen Concha y Toro från Maipo Valley i Chile. Detta är en Bordeauxblend som är ett alternativ att ta med på en Bordeauxprovning. Den är väldigt lik en modern Bordeaux i stilen. 

Tanken med projektet var att göra ett kvalitetsvin i klass med Premier Grand Cru Classé och visa världen att Chile inte endast kunde producera prisvärda bordsviner utan vin som kan mäta sig med de bästa i världen. Och så ha det blivit! Vinet är idag ett av landets bästa och framförallt för sin jämna kvalitet. Först årgången som släpptes var 1996.

Sedan 2007 är det Michel Friou som är vinmakare. Man gör bara två viner - ett första och ett andravin - men andravinet säljs bara i Chile och Brasilien. Frukten kommer från de 60 hektar vinmark som man äger i Maipo/Puento Alto. 

http://www.almavivawinery.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du