Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Puente Alto Maipo

Puente Alto Maipo i Valle Central i Chile är ett vindistrikt som är känt för att producera några av de bästa röda vinerna i hela Chile. Beläget på cirka 650 meter över havet har Puente Alto Maipo en unik geografi som bidrar till dess högkvalitativa ...

Läs mer om Puente Alto Maipo i Chile
Dölj atlas

Mer om viner från Puente Alto Maipo


Puente Alto Maipo i Valle Central i Chile är ett vindistrikt som är känt för att producera några av de bästa röda vinerna i hela Chile. Beläget på cirka 650 meter över havet har Puente Alto Maipo en unik geografi som bidrar till dess högkvalitativa viner.

Klimatet i området är idealiskt för vindruvor, med varma dagar och svala nätter. Denna temperaturvariation hjälper till att utveckla druvornas smak och aroma på ett sätt som är svårt att uppnå i andra klimat.

Puente Alto Maipo är mest känt för sin produktion av Cabernet Sauvignon-druvor, som representerar cirka 85% av dess totala vinproduktion. Vinerna som produceras här är ofta kraftfulla och rika med toner av svarta vinbär, tobak och lakrits.

En av de mest kända och högst rankade vingårdarna i Puente Alto Maipo är Viña Almaviva, som grundades 1996 som en samarbete mellan två ledande vinproducenter - Baron Philippe de Rothschild i Bordeaux och Concha y Toro i Chile. Vinerna som produceras av Viña Almaviva är kända för sin höga kvalitet och elegans.

?'ven om Cabernet Sauvignon är den mest populära druvan som odlas i Puente Alto Maipo, finns det också andra druvsorter som produceras i området, inklusive Merlot, Syrah och Carmenere.

Puente Alto Maipo har en rik historia när det gäller vinproduktion, med vingårdar som sträcker sig tillbaka till mitten av 1800-talet. Idag är det ett av de mest välrenommerade vindistrikten i Chile och fortsätter att producera världsklassviner.

Sammanfattningsvis är Puente Alto Maipo i Valle Central i Chile ett unikt vindistrikt som är känt för sin högkvalitativa produktion av Cabernet Sauvignon-druvor. Med dess idealiska klimat och rika historia är det ingen överraskning att vinerna som produceras här är högt rankade och eftertraktade av vinälskare över hela världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du