Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Gilbert Family Wines Gilbert Rouge 2021
Våra kunder tycker

Gilbert Family WinesGilbert Rouge 2021

Australien, South Eastern Australia, 750 ml, 13,5%

Vinet är signerat vinmakare Simon Gilbert och Will Gilbert. Far och son som tillsammans utgör Gilbert & Gilbert, ett varumärke inom Gilbert Family Wines. Gilbert Family Wines grundades 2004 av vinmakaren Simon Gilbert, vars familj arbetat som vinmakare under fem generationer. Simon Gilbert anses ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2021

Smaknotering

Bärig och kryddig doft av skogshallon, björnbär, mörka körsbär, lavendel och vanilj med en nyans av fat. Smaken är generöst bärig med ett vackert runt anslag som möt upp av en balanserad syrlighet och en fin tanninstruktur som i eftersmaken visar upp nyanser av sandelträ, kryddpeppar, vanilj fat.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

SvenskaDagbladet
5 av 6 "perfekt till kallskuren rostbiff"

Hur ofta blandas pinot noir och syrah i ett vin? Inte särskilt ofta. Men här har det hänt, och resultatet ger en saftig men elegant smak, kryddighet och syrah-druvans karaktäristiska svartpepparton – perfekt till kallskuren rostbiff. Tumbarumba då? Jo, det ligger i New South Wales.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Gilbert Family Wines grundades 2004 av vinmakaren Simon Gilbert, vars familj arbetat som vinmakare under fem generationer. Tillsammans med sin son, Will Gilbert, producerar han viner som både hyllar familjens arv och är sanna sin natur. Simon och Will delar en stark tro på viner formade genom enkel och klok vinframställning.

Simon beskrivs som en av Australiens främsta vinmakare, vars tekniska färdigheter matchas av lyhördhet och en framstående sensorisk förmåga. Will, i sin tur, visade tidigt att han har alla förutsättningar för att bli en framstående vinmakare och dit har han kommit idag.

Egendomen har vingårdar i Orange, Mudgee och Eden Valley. Dessa tre vinregioner är kända "cool climate wine regions " – vilket innebär att växtplatserna är förhållandevis svala och utmärker sig särskilt genom att ge eleganta och friskt balanserade viner. Orange är Australiens högst belägna vinodlingsregion, med vingårdar som sträcker sig ända upp till 1100 meter över havet. Mudgees vackra landskap och vingårdar har jordar rika på lera, sten och kvarts. Eden Valleys robusta skönhet har ett varierande landskap med betesmarker, röda klipphällar och vingårdar som sträcker sig över böljande kullar. De vingårdar som är i familjens ägor har största möjliga potential att ge balanserade viner med en exceptionell koncentration.

https://www.gilbertfamilywines.com.au
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du