Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Torbreck The Steading Blanc 2017
Våra kunder tycker

TorbreckThe Steading Blanc 2017

Australien, South Australia, 750 ml, 13,5%

The Steading Blanc är inspirerat av de rika, läckra och mineraldoftande torra vita vinerna från Rhônedalen. Druvorna till vinte kommer helt och hållet från Descendant Vineyard på Roennfeldt Road och planterades först 1994 på egendomen. Årgång 2017 kom efter den våt och regnig vinter året innan. Baro···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Doften är aromatisk med toner av akaciablommor, rostade nötter, smör och citrus som är fint balanserad med underliggande inslag av bivax och mineralitet. Smaken är medelfyllig med härlig krämighet och en fin textur som balanseras av livlig syra och en lång, kryddig finish. The Steading – Blanc är ett sömlöst vin med en silken textur som kan avnjutas med en rik kräftdjursbaserad sås och allt från havet.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
93p 93 p "It also shows continued floral flavors, which are supported by great acid drive through to the rather long finish"

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Grundaren till Torbreck är David Powell. Man kan utan överdrift kalla detta en kometkarriär och få har fått så mycket superlativ som Torbreck av vinskribenten Robert Parker. Rötterna till egendomen går tillbaka till 1992 då David arbetade på vingården Rockford. Han fick i uppdrag att rädda ett fält med mycket gamla, uttorkade vinrankor. Efter ett hårt arbete fick han liv i plantorna igen och som belöning fick han ett stycke mark med shirazdruvor, där han producerade sitt första vin.

David lyckades att skrapa ihop lite pengar och 1995 pressade han sitt första vin under namnet Torbreck, uppkallat efter en skog i Skottland. Idag förfogar man över de främsta växtplatserna i Barossa Valley där druvorna shiraz, grenache och mataro (mourvèdre) samspelar. Förkärleken till Rhônedalen går inte att ta miste på även om samtliga viner är i en mer fruktdriven ”New World style”. Även om Torbreck är mest förknippat med sina röda viner så producerar man även högklassiga vita viner på viognier, roussanne och marsanne.

I början av 2000-talet genomgick David Powell en svår skilsmässa som ledde till ekonomiska problem. Det slutade med att han tvingades sälja sin del av egendomen till sin kompanjon som sedan sålde Torbreck vidare till en amerikansk investerare. Sedan 2013 har David Powell helt lämnat Torbreck i jakt på nya äventyr - men vinerna från egendomen är fortfarande lysande och tillhör den absoluta eliten i Australien.

Producenten uppger att deras röda viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan. 

http://www.torbreck.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du