Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Stump Jump GSM 2011

dArenberg The Stump Jump GSM 2011

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 14%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2011

Druvor

Merlot, Mourvèdre, Grenache, Syrah

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineEnthusiast
89/100

A terrific value for current consumption… a plump yet firm wine that combines black cherry fruit with savory notes of chocolate, herbs and roasted meat. There’s even a touch of mocha on the long finish.

GoodWineGuide
91/100

December 2012 Terrific value here. This blended red offers a wealth of ripe red and blue fruits,  some light pepper and spice too. The palate’s supple, juicy and even, delivering a fine and  smooth, juicy red berry style, nicely balanced, tangy to close. Immensely good value red.

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Top 100 Values of the Year 2014/Wine- Enthusiast. "Overdådig vin i Rhône-stil: Grenache, Syrah og Mourvedre. Domænet bruger ikke insektgifte, kunst- gødning og kunstvanding kun til unge vin- stokke. Derfor et lavt udbytte, i 2011 blot 25 hl/ha. 2011: Ugens Vin/The Age: "This rather old-fashioned McLaren Vale red has always been an honest, hearty, warts-and all drop, that beats most of the competition".

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/

Karta