Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Arakoon Wines Big, Fat & Gutsy 2016

Arakoon WinesBig, Fat & Gutsy 2016

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 15%

Vinet är vad det heter; stort, fett och kraftfullt. Enkelmarksvin (alla druvor från samma växtplats) Ett vin för shirazälskare som gillar mjuka, fylliga viner. Trots en alkoholhalt på 15 % så är vinet i fin balans med fin frukt.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Stor inbjudande doft av mogna mörka bär. Smaken är fyllig med lager av mörka bär, bra balans och en förvånansvärt bra syra, och mjuka saftiga tanniner. Klassisk Shiraz med lång, fräsch och fruktdriven eftersmak.

Drickes
2018-2023
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

JamesHalliday
93p 93 P

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

En "perfect match" - Grilad oxfilé med madeirasås

Antal portioner: 4

Ingredienser

• 600 g oxfilé, skuren i tournedoser

Madeirasås

• 1 lök

• 1 tsk timjan

• 5 dl kalvfond

• 1 dl madeira

• 1 msk smör

• salt och vitpeppar

Lökconfit

• 2 lökar, gärna blandade sorter

• 2 msk smör

• 1 dl kalvbuljong

• salt och vitpeppar

Örtkryddad potatis inbakad i smördeg

• 8 medelstora potatisar

• 2 dl grädde

• 1 tsk timjan

• 2 vitlöksklyftor

• salt och vitpeppar

• 1 ark smördeg

Tillagning

Madeirasås: Hacka löken och bryn den i lite olja så att den får färg. Slå på hälften av madeiran och låt den koka in, tillsätt kalvfond och timjan. Låt reducera till hälften, smaka av med salt och vitpeppar, avsluta såsen med smöret precis före servering.

Lökconfit: Dela löken i grova bitar och fräs den i smöret utan att det tar färg. Späd med lite buljong i taget och låt den sjuda in långsamt tills löken är helt mjuk, smaka av med salt och vitpeppar.

Örtkryddad potatis inbakad i smördeg: Skiva potatisarna. Koka upp grädden och smaksätt den med salt, vitpeppar och timjan. Låt potatisskivorna sjuda i grädden tills de är mjuka. Kavla ut smördegen och stansa ut fyra bottnar, lägg dessa i portionsformar (stora muffinsformar av aluminium). Fyll på med potatisen och täck med ett lock av smördeg. Grädda formarna i 200° varm ugn tills de fått gyllene färg.

Servering: Grilla oxfilén och låt den gå färdigt i ugn till kärntemperatur 58°. Låt vila 10 minuter före servering och lägg upp med de andra ingredienserna.

Recept: Mat & Vänner Bild: David Back

Mer matinspiration hittar du här nedanför. 

Producenten

Ray och Patrik Jones vinäventyr startade 1990 men blev ingen större succé. Det var förs 1999 som sakerna började falla på plats och kvaliteten har sedan dess stadigt ökat. Idag produceras vin i liten skala från 3,5 ha och man har sin bas i McLaren Vale. Shiraz står i fokus men här produceras även Cabernet Sauvignon, Grenache och lite Chardonnay. Vinerna är klassiska för sitt ursprung med stor kraft samt även en god portion elegans. 

http://www.arakoonwines.com.au/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du