Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Arakoon Wines Big, Fat and Gutsy 2017

Vad tyckte du?

Arakoon Wines Big, Fat and Gutsy 2017

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 14,8%

Big, Fat and Gatsy är Arakoons Wines numera klassiska stora och koncentrerade aussieshiraz som ändå lyckas ha balansera kraften med en skön finess. Det familjeägda vineriet ligger i Mclaren Vale utanför Adelaide i South Australia. Sedan 1999 har de producerat premiumviner och är idag kända för sina ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Stor kryddig doft av mörka bär (björnbär, svarta vinbär, blåbär), svartpeppar och ekfat. Smaken är fyllig och koncentrerad med massor av mörka bär-smaker och tydliga inslag av ekfat, lite rökiga charkuterier och salmiak. Lång koncentrerad eftersmak. 

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14,8%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
2-4 timmar

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Big, Fat and Gatsy är Arakoons Wines numera klassiska stora och koncentrerade aussieshiraz som ändå lyckas ha balansera kraften med en skön finess. Det familjeägda vineriet ligger i Mclaren Vale utanför Adelaide i South Australia. Sedan 1999 har de producerat premiumviner och är idag kända för sina kraftfulla, generösa och fruktdrivna viner som alltid behåller en imponerande elegans. De jobbar med traditionell vinmakarteknik som manuell korgpress och öppna jäsfat i ek. Produktionen ligger på endast 2000 lådor per år.

Producenten

Ray och Patrik Jones vinäventyr startade 1990 men blev ingen större succé. Det var förs 1999 som sakerna började falla på plats och kvaliteten har sedan dess stadigt ökat. Idag produceras vin i liten skala från 3,5 ha och man har sin bas i McLaren Vale. Shiraz står i fokus men här produceras även Cabernet Sauvignon, Grenache och lite Chardonnay. Vinerna är klassiska för sitt ursprung med stor kraft samt även en god portion elegans. 

http://www.arakoonwines.com.au/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du