Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
By Farr Shiraz 2020

By FarrShiraz 2020

Australien, Geelong, 750 ml, 13,5%

Vinet är gjort på shirazdruvor från egendomens äldsta vingård, House Block, som planterades 1994. Vinet reflekterar det svala klimatet runt Victoria och är i en lättare och ljusare stil. Det märks med andra ord att vinmakaren är upplärd i Bourgogne! 20 procent hela klasar - och de flesta år så bland ···

Styckvis

629 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 774 kr

Årgång

2020

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Stor och elegant doft av svarta vinbär, plommon, örter, viol och lakrits. Smaken är fruktdriven med välbalanserade toner från ekfaten och har en uppfriskande syra. Lång och intensiv eftersmak med en stor portion finess.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet är gjort på shirazdruvor från egendomens äldsta vingård, House Block, som planterades 1994. Vinet reflekterar det svala klimatet runt Victoria och är i en lättare och ljusare stil. Det märks med andra ord att vinmakaren är upplärd i Bourgogne! 20 procent hela klasar - och de flesta år så blandar man in upp till 2-4 procent viognier (a la Côte Rôtie). 18 månaders lagring på ek (20 procent ny). 

Producenten

Gary Farr är en av de största legenderna i på den australiska vinscenen. Han gjorde sig ett namn som vinmakare på Bannockburn i slutet av 1970-talet och det var särskilt deras eleganta Pinot Noir-viner som satte vingården på kartan. 

Garys stor passion för Pinot Noir drog honom till Bourgogne, där han arbetade i 13 år på Domaine Dujac. 1994 köpte han sig en egen liten egendom i det svala Geelong i Victoria. Först planterade han lite chardonnay, viognier och shiraz. Senare hittade han den perfekta terroiren för pinot noir. 

Samtliga växtplatser ligger på gamla flodbäddar och jordmånen är mycket rik på mineraler. Den första årgången var 1999 och sedan dess har By Farrs viner tillhört de mest eftertraktade vinerna i Australien - framförallt hos konsumenter med en förkärlek för finess och elegans. Garys son Nick är idag också delaktig i vingården och ansvarar för deras Farrside viner. Vingårdarna odlas ekologiskt. 

Wine Advocate om By Farr:

"These are very exciting wines that are well worth seeking out and should go from strength to strength as the vines continue to mature."

http://www.byfarr.com.au
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du