Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
First Drop Wines Mother´s Milk Shiraz 2018

First Drop WinesMother´s Milk Shiraz 2018

Australien, Barossa Valley, 750 ml, 14,5%

Ett vin som det är svårt att inte älska. Mothers Milk är ett fylligt och smakrikt vin gjort på 100 procent shiraz från First Drop Wines i Barossa Valley. Det mesta av vinet har lagrats på stora, gamla franska ekfat för att framhäva vinets fruktighet, medan en del av vinet lagrades på nya stora frans ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Stor doft med toner av mökra bär, mörka plommon, choklad, fat, peppar och mynta. Smaken är fyllig, fruktdriven och balanserad med inlindade tanniner. Lång och nyanserad eftersmak. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
96p - "Full body, round and polished tannins and a flavorful finish."

The aromas and flavors of plums, smoked meat, raw meat, cloves, nutmeg and berries are sumptuous. Full body, round and polished tannins and a flavorful finish. Yet reserved and focused at the finish. Drink or hold. Screw cap.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ett vin som det är svårt att inte älska. Mothers Milk är ett fylligt och smakrikt vin gjort på 100 procent shiraz från First Drop Wines i Barossa Valley. Det mesta av vinet har lagrats på stora, gamla franska ekfat för att framhäva vinets fruktighet, medan en del av vinet lagrades på nya stora franska fat för att tillföra generositet och kryddighet. Mothers Milk är en tillgänglig shiraz som är gjord för att avnjutas ganska ung. Doften bjuder på mörka bär, mörka plommon, choklad, fat, peppar och mynta. Smaken är intensivt fruktig, fyllig och silkeslen. Drick till en köttbit!

Producenten

Vinmakaren Matt Gant tillhör den nya skolan i Barossa Valley då han producerar enastående viner som drar åt det eleganta hållet. Han har bl a utsetts till Young Winemaker of The Year två gånger. Projektet First Drop Wines grundade Matt tillsammans med sin vän John Retsas 2004. De äger inga vingårdar, inte ens ett vineri, utan köper in de druvor de anser håller hög kvalitet och hyr sedan in sig i ett vineri och producerar sina viner. De använder druvor från de bästa distrikten såsom Barossa Valley, McLaren Vale och Adelaide Hills. Vinerna från First Drop håller samtliga en mycket hög kvalitet.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

http://www.firstdropwines.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du