Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Penfolds Max´s Shiraz Cabernet 2017

PenfoldsMax´s Shiraz Cabernet 2017

Australien, Adelaide Hills, 750 ml, 14%

Penfolds Maxs Shiraz Cabernet är ett hyllningsvin till Penfolds legendariska vinmakare Max Schubert som styrde skutan på vineriet mellan 1948 och 1975. Hans största arv var onekligen att han skapade ikonvinet Grange. Max konstanta strävan efter kvalitet fick Penfolds att växa till den position de ha ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Kraftfull och fruktig doft med inslag av björnbär, svartpeppar, söta kryddor och mineral. Medelfyllig smak med mjuka tanniner och lång, komplex eftersmak.

Drickes
2021-2026
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90p

"Hyllningen till legendaren Max Schubert, skaparen av Grange, håller precis vad den lovar. Vinet är bryggan mellan de mer lyxiga vinerna (Grange, RWT, St Henri, 707 m fl) och introserien Koonunga Hill. Här finns så mycket att gilla. Stor men ändå mjuk och bärig smak av mörka bär, choklad och örter - ett generöst vin som också har stil och personlighet. Det här är den bästa introduktionen till Penfolds vinvärld."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Penfolds Maxs Shiraz Cabernet är ett hyllningsvin till Penfolds legendariska vinmakare Max Schubert som styrde skutan på vineriet mellan 1948 och 1975. Hans största arv var onekligen att han skapade ikonvinet Grange. Max konstanta strävan efter kvalitet fick Penfolds att växa till den position de har idag. Detta tillgängliga vin är en så kallad multi regional blend - druvor från flera regioner. Druvorna kommer bland annat från McLaren Vale, Wrattonbully, Padthaway, Langhorne Creek och Barossa Valley. Vinet är en blend av 77 % shiraz och 23 % cabernet sauvignon som spenderat 12 månader på ekfat (6 % ny amerikansk ek, 2 % ny fransk ek och resterande andel äldre fat). 

Producenten

Penfolds grundades år 1844 av det brittiska paret Mary och Christopher Rawson Penfolds, efter att de migrerat till Adelaide i Australien. Christopher var en hängiven anhängare av vin som medicinalprodukt, och de ville därför producera vin som botemedel mot blodbrist. Till en början producerade de enbart starkvin som Christopher ordinerade på sin praktik men vinproduktionen växte successivt och kom att inkludera en mängd olika vintyper. När Christopher dog år 1870 to Mary ta över hela driften av firman. Penfolds viner blev allt populärare och när Mary gick i pension tog dottern Georgina och hennes man, Thomas Hyland, över driften. Under 1940- och 1950-talen började efterfrågan på bordsviner att öka kraftigt i Australien och Penfolds ställde om sin produktion efter marknadens behov. Starkviner blev en allt mindre del av firmans utbud om man började se sig om i världen för att hitta inspiration till nya produkter. Penfolds dåvarande chefvinmakare, den legendariske Max Schubert, åkte på studieresa till Bordeaux där han lärde av de franska teknikerna. Han tog med sig erfarenheterna hem och använde dem i sitt arbete på Penfolds. 1951 skapade han ikonvinet Grange Hermitage (kallas enbart för Grange idag) som idag är Australiens mest berömda och prisade vin. Lika imponerande är dock hur Penfolds lyckas leverera kvalitet inom alla prisklasser - från prestigeviner såsom Grange ner till firmans storsäljande vardagsviner.

http://www.penfolds.com/en/Age-Check.aspx?u=%2f
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du