Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Piedra Negra L´Esprit de Chacayes 2017

Bodega Piedra Negra L´Esprit de Chacayes 2017

Argentina, Uco Valley, 750 ml, 15%

Traditionell vinifiering på cementtankar. Druvorna fick macerera tillsammans med musten i 7 veckor med daglig nedtryckning av skalmassan under början av alkoholjäsningen. Den del av blenden som är gjord av Malbec (70%) har lagrats i 10 månader på ekfat, varav 30 % av faten var nya. Den del som är ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Malbec

Smaknotering

Fruktig och nyanserad doft med tydligt inslag av svarta vinbär, blåbär och plommon, samt med toner av choklad och lakrits. Fylligt och smakrikt och fruktigt vin med nyanserad smak, inslag av både röda och mörka bär, choklad, kryddor, lakrits och fat.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
92 p "A red with dark fruit and dark chocolate character."

A red with dark fruit and dark chocolate character. Hot stone, too. Medium body, firm and juicy tannins and a long and flavorful finish. No wood.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Traditionell vinifiering på cementtankar. Druvorna fick macerera tillsammans med musten i 7 veckor med daglig nedtryckning av skalmassan under början av alkoholjäsningen.

Den del av blenden som är gjord av Malbec (70%) har lagrats i 10 månader på ekfat, varav 30 % av faten var nya. Den del som är gjord av Cot (som är en hybrid av Malbec) (30%) har lagrats enbara på tank för att behålla maximal fräschör.

Producenten

Bordeauxsonen Francois Lurton växte upp på familjens slott i Péssac-Léognan men till skillnad från pappa André har han blivit lie mer av en kosmopolit med egendomar i såväl Chile och Argentina som Frankrike. Det här är Francois argentinska projekt. Efter omfattande studieresor i flertalet regioner i Argentina planterade François Lurton slutligen sin vingård på hög höjd under näst intill halvökenförhållanden i Uco-dalen, vid foten av Anderna. Här påminner den karga, grusiga jorden en hel del om den som återfinns i Pessac-Léognan. 

Denna outforskade region kallas Chacayes, namnet som François senare gav vinhusets finaste vin. Egendomen omfattar 200 hektar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du