Vinleverantören Winefinder startar samarbete med Expressens Mitt kök

Julia Wiberg, redaktör för Mitt Kök, är positiv till samarbetet med Winefinder.

Winefinder startar nu ett samarbete med Expressens Mitt kök. – Det känns jätteroligt, säger Julia Wiberg, redaktör för Mitt kök.

Vår vision är att Mitt kök ska vara bäst på mat och dryck, berättar Julia Wiberg.

Mitt köks nya vinsida vänder sig till alla, både till den som vill ha vintips till maten, inspiration eller som vill fördjupa sig i ämnet. Läsarna har också en möjlighet att beställa hem vinerna.

– Våra läsare ställer ofta frågor om och vilket vin som passar till den maten de ska laga. Frågor som ”vad passar att dricka till en mustig kycklinggryta?”. Här ser jag att vi kan ge ett mervärde till våra läsare, säger Julia Wiberg.

Köpet går via Winefinder

Samarbetet mellan Mitt kök och Winefinder betyder att Mitt kök står för rekommendationerna medan Winefinder står för betalning och leverans.

Winefinder är ett danskt bolag som sålt vin på Internet sedan år 2011.

Jag tycker det här är jättespännande. Genom samarbetet når vi en bredare publik, säger Magnus Ericsson, content manager på Winefinder.

”Kvalitet i fokus”

Magnus Ericsson tycker om Mitt köks sammanhang som är fokuserat på mat och vin. Han berättar också att kvalitativt vin är mycket viktigt och står i fokus på Winefinder.

– Företaget är också oberoende och har snabba leveranser. Bor man i en större stad kan beställa vin torsdag midnatt och redan få sin beställning levererad kvällen därpå.

Bryta gamla vanor och mönster

– Min förhoppning är att vi ska få folk att förstå att det är lagligt att handla vin på nätet. Trots att det varit tillåtet sedan år 2007 är det många som ännu inte vet om det, säger Magnus Ericsson.

Vi hoppas att vi ska kunna bryta mönstret, att visa våra läsare att man kan köpa vin via nätet. Man slipper dessutom att gå till affären och släpa på tunga flaskor då hela beställningen levereras snabbt hela vägen fram till dörren, säger Julia Wiberg. 

Reporter:
Emilie Olsson

 

Mitt kök redaktionen

Mitt kök redaktionen är kanske Sveriges mest mat- och vinpassionerade redaktion. Varje dag botaniserar vi bland recept, testar nya smakkombinationer och håller oss uppdaterade kring det senaste inom mat och dryck.

Tidigare inlägg

Vinskolan: Beaujolais Nouveau

De flesta av oss har hört talas om det och alla vinälskare bör testa det – men vad är det egentligen? Winefinders Chefssommelier Anna Rönngren reder ut begreppet Beaujolais Nouveau lagom till dess att årets skörd släpps världen över den 15 november. Självklart har vi fyllt butiken med vår favorit-nouveau!

Anna Rönngren
Snart dags för Winefinders vinterlansering - här är vinerna!

Den 19 november klockan 10:00 släpps vinterns viner på Winefinder. Släppet är en hejdlös blandning av röda, vita och mousserande viner i olika prisklasser och stilar. Ceritas, Krohn, Au Bon Climat, A. Christmann, Stag's Leap, Renato Ratti och Naturvinslåda Volym 6 för att nämna några: Här finner du vinerna som släpps (listan uppdateras löpande fram till den 19 november).

Anna Rönngren
Vinskolan: Glöggens historia

Ingen jul utan glögg med russin och mandlar! Men vad är egentligen definitionen av glögg och hur kommer det sig att vi varje år häller upp över 7 miljoner flaskor årligen? Winefinders Chefssommelier Anna Rönngren har tagit reda på varför.

Anna Rönngren
Dela!