Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Filtrera & anpassa

Viner från Olifants River, Sydafrika

Olifants River Valley är en av Sydafrikas nordligaste vinregioner och sträcker ut sig knappt 15 mil från Lutzville i norr och Citrusdal Valley i söder. Regionen inkluderar tre distrikt - Citrusdal Valley, Citrusdal Mountain och Lutzville Valley och ...

Läs mer om Olifants River i Sydafrika
Det finns fler viner i Premium!

Här hittar du de bästa vinerna från de bästa producentera.

Hämta Premiumviner
Dölj atlas

Mer om viner från Olifants River


Olifants River Valley är en av Sydafrikas nordligaste vinregioner och sträcker ut sig knappt 15 mil från Lutzville i norr och Citrusdal Valley i söder. Regionen inkluderar tre distrikt - Citrusdal Valley, Citrusdal Mountain och Lutzville Valley och mindre geografiska områden/underdistrikt som Cederberg (som angränsar till Olifants River men egentligen tillhör den geografiska enheten Kwazulu-Natal, som dock inte räknas som en vinregion), och wardsen Koekenaap, Vredendal och Bamboes Bay.

Historiskt har området varit känt för massproduktion av billigt vin men på senare år har området blivit allt hetare inte minst på grund av att det finns en hel del gamla lågavkastande vingårdar i regionen. Eben Sadie, från Swartland, är en av de som börjat göra viner från Olifants River och det finns nu några små egendomar som helt och fullt satsar på kvalitet från chenin blanc, sauvignon blanc, cabernet, shiraz och pinotage.

Området är flackt i norr men bergigt i de södra och mellersta delarna. Cederberg Mountains i öster har till exempel några av landets högsta vingårdar. Området är varmt och torrt - särskilt i norr där Olifantsfloden ger välbehövlig möjlighet för konstbevattning. Atlanten ger dessutom en nödvändig svalka för att druvorna ska kunna mogna optimalt. Närmare havet är också bäst klimat för gröna druvsorter medan det i öst och i norr mest odlas druvor för röda viner.