Filtrera & anpassa

Viner från Olifants River, Sydafrika

Olifants River Valley är en av Sydafrikas nordligaste vinregioner och sträcker ut sig knappt 15 mil från Lutzville i norr och Citrusdal Valley i söder. Regionen inkluderar tre distrikt - Citrusdal Valley, Citrusdal Mountain och Lutzville Valley och ...

Läs mer om Olifants River i Sydafrika

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Olifants River


Olifants River Valley är en av Sydafrikas nordligaste vinregioner och sträcker ut sig knappt 15 mil från Lutzville i norr och Citrusdal Valley i söder. Regionen inkluderar tre distrikt - Citrusdal Valley, Citrusdal Mountain och Lutzville Valley och mindre geografiska områden/underdistrikt som Cederberg (som angränsar till Olifants River men egentligen tillhör den geografiska enheten Kwazulu-Natal, som dock inte räknas som en vinregion), och wardsen Koekenaap, Vredendal och Bamboes Bay.

Historiskt har området varit känt för massproduktion av billigt vin men på senare år har området blivit allt hetare inte minst på grund av att det finns en hel del gamla lågavkastande vingårdar i regionen. Eben Sadie, från Swartland, är en av de som börjat göra viner från Olifants River och det finns nu några små egendomar som helt och fullt satsar på kvalitet från chenin blanc, sauvignon blanc, cabernet, shiraz och pinotage.

Området är flackt i norr men bergigt i de södra och mellersta delarna. Cederberg Mountains i öster har till exempel några av landets högsta vingårdar. Området är varmt och torrt - särskilt i norr där Olifantsfloden ger välbehövlig möjlighet för konstbevattning. Atlanten ger dessutom en nödvändig svalka för att druvorna ska kunna mogna optimalt. Närmare havet är också bäst klimat för gröna druvsorter medan det i öst och i norr mest odlas druvor för röda viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du