Filtrera & anpassa

Viner från Elim, Sydafrika

Vindistriktet Elim ligger i regionen Cape South Coast i Sydafrika. Det är beläget på kusten mellan två nationalparker och är känt för att producera högkvalitativa viner från druvor som odlas på den karga marken.Elims unika terroir, eller jordmån ...

Läs mer om Elim i Sydafrika

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Elim


Vindistriktet Elim ligger i regionen Cape South Coast i Sydafrika. Det är beläget på kusten mellan två nationalparker och är känt för att producera högkvalitativa viner från druvor som odlas på den karga marken.

Elims unika terroir, eller jordmån, består av kalksten och granit som ger druvorna en karakteristisk smakprofil. Klimatet är också en faktor som påverkar vinets smak, med svala nätter och blåsiga dagar som ger druvorna tid att mogna långsamt och utveckla en koncentrerad smak.

Det är inte bara terroir och klimat som gör Elim speciellt, utan också dess historia. Vinodlingar i regionen går tillbaka till 1700-talet, då nederländska kolonister planterade vinstockar i området. Under apartheidtiden tvingades dock många vinodlare att överge sina gårdar och det var inte förrän på 1990-talet som vinproduktionen började återupptas.

Elims viner är främst gjorda på druvsorterna Sauvignon Blanc och Syrah, men också Chardonnay, Pinot Noir och Merlot odlas i mindre utsträckning. Vingårdarna i Elim är oftast små och familjeägda, vilket bidrar till en känsla av autenticitet och personlighet i vinerna.

Elims viner har fått erkännande från kritiker och vinkännare världen över, och anses vara några av de mest spännande vinerna som Sydafrika har att erbjuda. Vinerna är ofta strukturerade, eleganta och har en balanserad syra som gör dem mångsidiga och lätta att para ihop med mat.

Sammanfattningsvis är Elim en unik vinregion som har återuppväckts efter en lång tids frånvaro. Med dess karga terroir, svala klimat och historia av vinodlingar är det inte konstigt att regionen har lyckats producera sådana högkvalitativa viner. För de som är intresserade av vin är Elim definitivt värt ett besök och en provsmakning av dess spännande viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du