Filtrera & anpassa

Vinerna från Sassicaia

Sassicaia är en vinproducent som ligger i Toscana i Italien och är välkänd för att producera högkvalitativa viner av högsta rang. Vinproducenten grundades 1960 av Mario Incisa della Rocchetta och är belägen i Bolgheri, en kommun som ligger på den ...

Läs mer om Sassicaia

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Sassicaia

Sassicaia är en vinproducent som ligger i Toscana i Italien och är välkänd för att producera högkvalitativa viner av högsta rang. Vinproducenten grundades 1960 av Mario Incisa della Rocchetta och är belägen i Bolgheri, en kommun som ligger på den toskanska kusten.

Sassicaia är mest känt för sin produktions av Super Tuscan-viner, som är en kategori av viner som tillverkas av druvor som inte nödvändigtvis kommer från traditionella vinodlingsområden i Toscana. Sassicaia var den första vingården som började producera Super Tuscan-viner, vilket gjorde att de fick en mycket respekterad position i vinvärlden.

Vindruvorna som används för att producera Sassicaia-viner är huvudsakligen Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc, vilket ger en kraftfull och komplex smakprofil. Druvorna odlas på hög höjd och vinet åldras i ekfat under minst två år innan det släpps till försäljning.

Sassicaia-vinerna är kända för att ha en utmärkt struktur och balans samt en lång finish. Vinerna är också kända för att ha en hög åldrandepotential och kan lagras i flera decennier.

Sassicaia har fått flera utmärkelser och höga betyg från ledande vinkritiker runt om i världen, och har blivit en symbol för kvalitetsviner från Toscana. Vingården är öppen för besökare, och besökare kan prova deras viner och lära sig mer om vinproduktionen och historien bakom vingården.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du