Filtrera & anpassa

Viner från Roberto Voerzio

Sedan tidigt 1980-tal har den framsynte Roberto Voerzio byggt upp ett renommé för stora, välpackade Nebbiolo-viner. Prisbelönta paret Roberto och Pinuccia Voerzio tillhör nu de främsta vinmakarna i Langhe. Totalt förfogar de över 10 ha som ger ca ...

Läs mer om Roberto Voerzio

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Roberto Voerzio

Sedan tidigt 1980-tal har den framsynte Roberto Voerzio byggt upp ett renommé för stora, välpackade Nebbiolo-viner. Prisbelönta paret Roberto och Pinuccia Voerzio tillhör nu de främsta vinmakarna i Langhe. Totalt förfogar de över 10 ha som ger ca 3000 lådor/år. Över 80% går på export. Få eller ingen gör så koncentrerade viner som Roberto Voerzio i Barolo. 2007 nådde han sitt lägsta skördeuttag någonsin med 16-17 hl/ha (den högsta tillåtna är 56 hl/ha). 

Roberto Voerzio tillhörde modernisterna som på 1980-talet bröt upp från det gamla sättet att göra Barolo med långa urlakningsperioder och lång lagring på stora fat av gammal ek. Istället kom hård beskärning i vingården, kortare macerering med skalen och lagring på ny fransk ek. På senare år har han emellertid åter introducerat de stora ekfaten i sin källare - detta eftersom han tyckte att modernismens pendel svängde lite för långt. Hans viner tillhör några av de mest eftersökta och högst prissatta i hela Piemonte.

Roberto Voerzio arbetar ekologiskt i vingården och tillsätter inget till sina viner i källaren (förutom små mängder svaveldioxid för att skydda musten). Vinerna jäser med hjälp av den naturliga jästen och han håller nere halten av svaveldioxid vid buteljering till under 50 procent av den tillåtna mängden. Inget av vinerna filtreras!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du