Filtrera & anpassa

Viner från Reynvaan Family Vineyards

Reynvaan är ett amerikanskt, familjeägt vineri som främst producerar Rhne-liknande viner och som på rekordtid lyckats uppfylla sin stolta målsättning att producera några av världens bästa Syrahviner från sina vingårdar i Walla Walla Valley, Oregon ...

Läs mer om Reynvaan Family Vineyards
Dölj atlas

Mer om viner från Reynvaan Family Vineyards

Reynvaan är ett amerikanskt, familjeägt vineri som främst producerar Rhône-liknande viner och som på rekordtid lyckats uppfylla sin stolta målsättning att producera några av världens bästa Syrahviner från sina vingårdar i Walla Walla Valley, Oregon. Historien börjar 2004 då advokaten Mike Reynvaan och hans fru Gale förälskar sig i en vacker egendom och året därpå planterar sina första vinrankor.


I samma veva hoppar yngste sonen Matt av sina studier och flyttar hem till mamma och pappa. Matt börjar sköta gräsmattorna på den lokala golfklubben och det är där allt tar en helt ny vändning. En av de lokala vinmakarna utmanar honom och säger: ”Kan du på ett slag komma närmare än tre meter från flaggan på det här hålet 200 meter bort så får du anställning hos mig”. Matts boll landar ett par decimeter från flaggan, han får jobbet och resten är historia som det brukar heta.


Reynvaan Family Vineyards omfattar idag dryga 13 hektar vinodlingar fördelade på två vingårdar. Den först anlagda är ”In the Rocks” som ligger precis över delstatsgränsen till Oregon. Marken är täckt av stora rundade stenar som slipats av floden Walla Walla för 15000 år sedan. Det ser ut precis som i Châteauneuf-du-Pape och därmed är läget givet att plantera Rhônedalens druvor med Syrah i spetsen. Den andra vingården ”Foothills in the Sun” ligger på 500 meters höjd vid foten av Blue Mountains på gränsen mellan de båda delstaterna. Där är temperaturskillnaden mellan natt och dag stor vilket ger mycket aromrika druvor.  All odling är ekologisk och det mesta sker för hand från plantering till plockning. Själva vinmakandet går under parollen att lägga sig i så litet som möjligt.


Matt Reynvaans karriär som vinmakare har gått spikrakt uppåt efter det lyckade golfslaget. Hans premiärårgång 2010 blev en succé och sedan dess har varje årgång hos Reynvaans rymt minst ett vin som fått 95 poäng av internationella kritiker.


Idag jobbar även Matts två storasystrar Amanda och Angela i familjeföretaget som producerar fem Syrahdominerade viner, en Bordeauxblend och tre vita viner av Rhônedruvorna Viognier, Marsanne och Grenache Blanc.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du