Filtrera & anpassa

Viner från Promontory Estate

Promontory Estate är grundat av Harlan Estate-legerndaren Bill Harlan. Redan på 1980-talet upptäckte han det lovande läget när han var ute på hike i terrängen - på denna tid var det helt outvecklat utan varken vingårdar eller bebyggelse utan bara ...

Läs mer om Promontory Estate
Dölj atlas

Mer om viner från Promontory Estate

Promontory Estate är grundat av Harlan Estate-legerndaren Bill Harlan. Redan på 1980-talet upptäckte han det lovande läget när han var ute på hike i terrängen - på denna tid var det helt outvecklat utan varken vingårdar eller bebyggelse utan bara vild terräng (något som är mycket ovanligt i Napa). Det enda som egentligen fanns där var en gammal hembrännare från förbudstiden. År 2008 fick han möjlighet att köpa ägorna som därefter utökades 2011 till dagens storlek på 340 hektar ägor där enbart 30 hektar är planterade med rankor. Under de nästan 40 år som passerade från det att Bill upptäckte området tills dess att han tog över hade området planterats på måfå men det fanns några få parceller med högklassig Cabernet Sauvignon som gav en hint om vad som komma skulle. Man planterade varsamt om parcell för parcell tills dess att alla dela var upp i Bills standard. Idag är den årliga produktionen enbart 20.000 flaskor. Jämförelsevis med Bill Harlans mest kända vineri, Harlan Estate, så ligger Promontory på högre altitud (cirka 150-340 meter över havet) i en avlägsen del av Napa där jordmånen är en blandning av vulkanisk, sedimentär och metamorfisk jord. Landskapet är dramatiskt med sina branta kullar och panoramiska vyer. Värmen i det västliga läget gör att påverkan av morgondimman och den svala havsluften påverkar mikroklimatet. Ett vin för samlaren!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du