Mer om viner från Podere San Biagio
Podere San Biagio började som en samling människor som på 80-talet hade en ambition om att återinföra odling av forntida spannmål i Italien. Först och främst den speltkorn - som sedan tidernas början odlats med hjälp av ett organiskt, naturligt och hållbart jordbruk. Olika projekt och samarbeten gjorde att man började diversifiera grödorna och skörda gamla korn som Saragolla, ett durumvete, och Solina och Rosciola, mjuka vete, typiska för bergsområden. Nästa steg var förverkligandet av en liten kvarn för att kontrollera hela försörjningskedjan. Den första vingården och en olivlund kom bara några år senare.
1995 invigdes en semestergård och runt den en serie parallella jordbruksaktiviteter, såsom produktion av olivolja och vin avsett för gården. Vid den tiden hade man ingen riktig vinkällare utan var vad man kallar för "garagevinstillverkare.
Nuförtiden har vin blivit Podere San Biagio’s huvudaktivitet med 5 hektar vinodlingar. Naturliga vinificeringstekniker används och en vinkällare som väl uppfyller dagens behov har byggts.