Filtrera & anpassa

Viner från Pieve Santa Restituta, Angelo Gaja

Vid mitten av 1990-talet började den okrönte kungen av Piemonte, Angelo Gaja, att leta nya bra vinmarker i Toscana. 1994 inledde hanett partnerskap med Roberto Bellini på La Chiesa di Santa Restituta i den sydvästra delen av Montalcino i Toscana ...

Läs mer om Pieve Santa Restituta, Angelo Gaja

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Pieve Santa Restituta, Angelo Gaja

Vid mitten av 1990-talet började den okrönte kungen av Piemonte, Angelo Gaja, att leta nya bra vinmarker i Toscana. 1994 inledde han ett partnerskap med Roberto Bellini på La Chiesa di Santa Restituta i den sydvästra delen av Montalcino i Toscana. Egendomen, som fick byta namn till Pieve Santa Restituta efter en bykyrka som ligger på ägorna, hade då en vinhistoria som sträckte sig bak till 1100-talet.

Några år senare tog Gaja helt över ägarskapet och man har sedan dess även köpt på sig en del mark i den nordöstra delen av Brunello di Montalcino. I dag har man 16 hektar planterade med sangiovesedruvor som framförallt går till egendomens två vingårdsbrunello - Sugarille och Rennina, men man levererar också en liten del sangiovese till vinet Promis som produceras på Gaja’s andra toscanska egendom -  Ca’ Marcanda i Bolgheri vid kusten. Och sedan en tid finns nu även en "vanlig" Brunello di Montalcino i stallet för att man ska kunna göra ett strängare urval till vingårdsvinerna. 


Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du