Filtrera & anpassa

Viner från Masseto

Masseto producerades från starten i Bolgheri på den berömda egendom Tenuta dell Ornellaia som delar samma ägare, familjen Frescobaldi. Båda vinerna skapades på 1980 -talet av Lodovico Antinori. Ornellaia var det första projektet, och dess första ...

Läs mer om Masseto
Dölj atlas

Mer om viner från Masseto

Masseto producerades från starten i Bolgheri på den berömda egendom Tenuta dell ´Ornellaia som delar samma ägare, familjen Frescobaldi. Båda vinerna skapades på 1980 -talet av Lodovico Antinori. Ornellaia var det första projektet, och dess första årgång var 1985. Fram till den tiden var den toskanska kusten inte känd för prestigefyllda viner. Familjen Antinori producerade roséviner längs kusten, och de flesta lokala vinerna var helt enkelt en del av ett polykultursystem, där bönderna gjorde lite vin tillsammans med oliver och frukt.Masseto utkristaliserades som ett separat vin just för att det inte passade in i Ornellaia -konceptet. Det var André Tchelistcheff, den rysk-amerikanska vinmakaren, som i sin roll som Ornellaias grundarkonsult identifierade ett sju hektar stort området på Bolgheri-egendomen som var idealiskt för Merlot, till stor del på grund av dess lerjord, som uppenbarligen inte var idealisk för någon av de olika Cabernet sorterna. Resten är som man säger historia.I senare tid är 2019 ett viktigt år i Massetos historia, det var nämligen det året som det egna vineriet stod färdigt. Årgången 2018 blev den första att göras i det nya vineriet av vinmakerskan Eleonora Marconi, under övervakning av den välrenommerade chefvinmakaren Axel Heinz.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du