Filtrera & anpassa

Viner från Marques de Grinon

Marqués de Grin-vinerna kommer från den prisade Dominio de Valdepusa-vingården i Castilla-La Mancha. Valdepusa skiljer sig från resten av regionen, eftersom dess höjd på 1068 fot är en av de högsta i Spanien, och dess översta jordskikt liknar ...

Läs mer om Marques de Grinon
Dölj atlas

Mer om viner från Marques de Grinon

Marqués de Griñón-vinerna kommer från den prisade Dominio de Valdepusa-vingården i Castilla-La Mancha. Valdepusa skiljer sig från resten av regionen, eftersom dess höjd på 1068 fot är en av de högsta i Spanien, och dess översta jordskikt liknar Bourgognes - det är nästan ren kalksten.

Dominio de Valdepusa har varit i den adliga familjen Carlos Falcó Fernandez de Córdova, markisen av Griñon, sedan 1292. Falcó var en pionjär inom moderniseringen av vinodling och vinframställning i Spanien. Han tog examen från University of California Davis med en examen i vinodling och oenologi 1964. Han återvände hem och började göra vin, samtidigt som han tänjde på gränserna för vinframställning. 1974 introducerade han druvsorterna Cabernet Sauvignon och Merlot samt droppbevattning och nattskörd. Hans experimenterande med internationella sorter och modern teknologi gjorde honom till en internationellt känd expert på spanskt vin.

Dominio de Valdepusa ligger i Castilla-La Mancha, cirka 50 miles från Toledo, nära Pusafloden. Den täcker 50 hektar, varav 20 är planterade i första hand med Cabernet Sauvignon, Petit Verdot och Syrah. Resten består av orörd mark bevuxen av lokala sorter av ek, vilda olivträd, timjan och rosmarin. Familjen tror på betydelsen av terroir och gör sitt yttersta för att överföra markens egenskaper till sina druvor, inklusive jordens fysiska, mineraliska och biologiska egenskaper.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du