Filtrera & anpassa

Viner från Il Poggione

Il Poggione är en välrenommerad vinproducent som är belägen i hjärtat av Toscana, Italien. Vingården har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet, då familjen Franceschi förvärvade egendomen och började odla druvor på dess jordar. ...

Läs mer om Il Poggione

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Il Poggione

Il Poggione är en välrenommerad vinproducent som är belägen i hjärtat av Toscana, Italien. Vingården har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet, då familjen Franceschi förvärvade egendomen och började odla druvor på dess jordar.

Idag är Il Poggione en modern vinproducent som fortsätter att tillverka högkvalitativa viner med en balans mellan traditionella metoder och modern teknologi. Vingården sträcker sig över 500 hektar, varav 140 är planterade med Sangiovese-druvor, som är den huvudsakliga druvsorten i Toscana.

Il Poggione producerar en rad olika viner, inklusive Brunello di Montalcino, Rosso di Montalcino, och viner under IGT Toscano-etiketten. Deras Brunello di Montalcino är speciellt känd och har fått höga betyg från kritiker runt om i världen.

För att tillverka sina viner använder Il Poggione traditionella metoder som jäsning i ståltankar och lagring i stora träfat. Dessa metoder ger vinerna en distinkt karaktär och en komplex smakprofil som är typisk för området.

Il Poggione är också känd för sin respekt för miljön och deras hållbara jordbruksmetoder. Vingården arbetar hårt för att minska sin miljöpåverkan och bevara det vackra landskapet i Toscana för framtida generationer att njuta av.

Sammanfattningsvis är Il Poggione en av Toscana's mest respekterade vinproducenter, känd för sina högkvalitativa viner och sin respekt för traditionella metoder. Vingården fortsätter att vara en ledande kraft inom regionen och lockar vinälskare från hela världen för att prova sina fantastiska viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du