Filtrera & anpassa

Viner från Grattamacco

Grattamacco är sedan lång tid ansedd som en av Toscanas absoluta topproducenter.Firman drivs av Claudio Tipa och hans fru Laura Breschi. Grattamacco ligger i Bolgheri ute vid kusten i provinsen Livorno.Egendomen är på 10 hektar. Regionen blev känd ...

Läs mer om Grattamacco

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Grattamacco

Grattamacco är sedan lång tid ansedd som en av Toscanas absoluta topproducenter. Firman drivs av Claudio Tipa och hans fru Laura Breschi. Grattamacco ligger i Bolgheri ute vid kusten i provinsen Livorno. Egendomen är på 10 hektar.  Regionen blev känd under 1970-talet som hem för de första Supertoscanarna. På 1970-talet  fick man inte blanda i cabernet sauvignon eller merlot till den lokala sangiovesen, även om vinerna blev bättre. En del producenter gjorde det ändå och sålde sina viner som "Vino da Tavola"  den lägsta klassificeringen. Dessa lägstaviner blev snabbt ansedda som regionens toppviner, vilket gjorde att appellationes regler fick ses över. Grattamacco var en av regionens pionjärer.1987 producerade man sin första årgång, resten är som man brukar säga: historia.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du