Filtrera & anpassa

Viner från Famille Lieubeau

Historien om Familjen Lieubeau tog sin början den 10e maj 1816, då ett litet barn hittades på verandan till Htel Dieu, sjukhuset i Nantes, i Loire. Barnet var Joseph Grégoire Lieubeau. Namnet lieu-beau betyder vacker plats och gavs troligen till ...

Läs mer om Famille Lieubeau

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Famille Lieubeau

Historien om Familjen Lieubeau tog sin början den 10e maj 1816, då ett litet barn hittades på verandan till Hôtel Dieu, sjukhuset i Nantes, i Loire. Barnet var Joseph Grégoire Lieubeau. Namnet “lieu-beau” betyder vacker plats och gavs troligen till pojken då sjukhuset han hittades på var mycket vackert och hade ett väldigt gott ryckte.

Joseph Lieubeau växte sedan upp i en vinodlarfamilj där han fick lära sig konsten att driva en vingård. Efter många år grundade han sedan sin egen gård som idag är Famille Lieubeau. Idag består familjen av Pierre och Chantal Lieubeau som tillsammans med sina barn François, Vincent och Marie driver arbetet. François, äldsta sonen tar hand om försäljningen. Vincent, som är utbildad oenolog, sköter vingårdar och vineri tillsammans med pappa Pierre. Marie ansvarar för den dagliga driften och tar hand om besökare tillsammans med mamma Chantal.

Vineriet är beläget i Château-Thébaud som tillhör Nantes som i sin tur ingår i regionen Pays de la Loire. Familjens Cru-viner kommer ifrån hjärtat av Muscadet. År 2015 började de konvertera till ekologisk vinmakning och idag har de den ekologiska certifieringen (AB) och certifiering för hållbart jordbruk (Terra Vitis). All skörd skörd sker för hand och de använder sig endast av naturlig jäst.

Famille Lieubeaus emblem är ett barn i hatt som symboliserar familjens historia då Joseph Lieubeau hittades på sjukhuset i Nantes. Symbolen står även för respekt för naturen och dess mångfald samt deras ständiga strävan att lära, skapa och att blicka framåt.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du