Filtrera & anpassa

Viner från Éric Texier

Eric Texier och hans fru Laurence möttes när de studerade till ingenjörer i Lyon på 1970-talet. De älskade bergsklättring och vin och med tiden ökade intresset för vinet. Under en tid jobbade de i kärnkraftsindustrin vilket var ett bra sätt att tjäna ...

Läs mer om Éric Texier
Dölj atlas

2Mer om viner från Éric Texier

Eric Texier och hans fru Laurence möttes när de studerade till ingenjörer i Lyon på 1970-talet. De älskade bergsklättring och vin och med tiden ökade intresset för vinet. Under en tid jobbade de i kärnkraftsindustrin vilket var ett bra sätt att tjäna ihop tillräckligt med pengar för att kunna investera i vin. Efter

Efter ett tag hittade paret hem till producenter som Gourgonnier, Chamonard, Trollat, Gentaz, Goyard och Guffens. Han började samtidigt tröttna på sitt jobb - och hörde om han kunde jobba som en assistent/lärling hos Jean-Marie Guffens på Domaine Verget i Bourgogne. Efter det följde önologistudier i Bordeaux där han lärde sig vad ha inte ville göra.

1995 flyttade Eric och Laurence till ett hus i Charnay i Beaujolais och började göra sina första viner (bland annat från en gammal vingård i Saint-Veran). Tre år senare slutade han helt som ingenjör och buteljerade sina första viner under sitt eget namn. År 2000 fick paret en möjlighet att köpa sin första halva hektar vingård i Brèzéme på gränsen mellan södra och norra Rhône. Nu har han 4,5 hektar med gamla stockar av syran och serrine (en gammal ursprunglig fransk klon av Syrah) i Brèzéme men han har också köpt några hektar i Saint-Julien-en-Saint-Alban (totalt har han 7,5 hektar till sitt förfogande). Dessutom köper han druvor från vänner i Côte Rôtie, Châteauneuf-du-Pape och från andra delar i södra Rhône. Allt vin vinifieras på plats i Saint-Julien-en-Saint-Alban innan det skickas för lagring i Charnay.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du