Filtrera & anpassa

Viner från Eredi Fuligini

Eredi Fuligni är en av de klassiska Brunelloproducenterna. Släkten Fuligni slog sig ner i Montalcino i början av 1900-talet. På 1700-talet fick en general Fuligni ett stycke land i Toscana i belöning för sina tjänster och började bland annat odla vin ...

Läs mer om Eredi Fuligini
Dölj atlas

Mer om viner från Eredi Fuligini

Eredi Fuligni är en av de klassiska Brunelloproducenterna. Släkten Fuligni slog sig ner i Montalcino i början av 1900-talet. På 1700-talet fick en general Fuligni ett stycke land i Toscana i belöning för sina tjänster och började bland annat odla vin. I Montalcino slog de sig ner i ett gammalt Medici-palats med vidhängande kloster. I dag leds egendomen av Roberto Guerrini Fuligni och hans faster Maria Flora Fuligni. Egendomen omfattar 100 hektar, av vilka 10 är vingårdar med stockar som är i genomsnitt 12 år, men där det finns stockar som är mer än 30 år gamla. Den ligger på Montalcino-kullens östra sluttning 380-450 m ö h. Experterna uttalar sig om Fulignini:“Here is a list of the 10 topproducers of Brunello. No. 1: Eredi Fuligni” – The Wine Spectator“The String of highly successful vintages began in 1983, and there has not been a single misstep for over a decade and a half” – Robert Parker
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du