Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Filtrera & anpassa

Viner från E Pira-Chiara Boschis

E Pira e Figli är en gammal familj av vinodlare, redan på 800-900-talet började man tillverka vin. Denna välmående patriarkala familj minskade så sakteliga då männen sakta men säkert började dö, den siste var Luigi Pira - den sista att trampa druvor ...

Läs mer om E Pira-Chiara Boschis
Det finns fler viner i Premium!

Här hittar du de bästa vinerna från de bästa producentera.

Hämta Premiumviner
Dölj atlas

Mer om viner från E Pira-Chiara Boschis

E Pira e Figli är en gammal familj av vinodlare, redan på 800-900-talet började man tillverka vin. Denna välmående patriarkala familj minskade så sakteliga då männen sakta men säkert började dö, den siste var Luigi Pira -  den sista att trampa druvor och göra vin utan mekaniska anordningar.

Ungefär ett år efter hans död sålde hans systrar, som gärna ville fortsätta att föra traditionen vidare men som inte kände att de klarade av att driva en vinegendom, gården till sina gamla vänner familen Boschis. Det är nu Chiara Boschis och hennes bror Giorgio som sköter egendomen E Pira-Chiara Boschis. Produktionen är fortfarande mycket liten (ca 12,000 flaskor per år) och vinet är uteslutande gjorda av druvor som odlas i deras egna vingårdar. Chiara Boschis har ungefär sex hektar vinstockar som odlas i kommunen Barolo, känd för att producera öppna, rika viner med stor struktur.

Prestigevinerna är crun Cannubi och Via Nuova (som är en blandning av olika crus). Tillverkningen är traditionell men lagringen är modern och sker på nya franska ekfat.