Filtrera & anpassa

Viner från Domaine Pellé

Domaine Pellé ligger i byn Morogues i östra Loire i Menetou-Salon som är granne med det mer berömda Sancerre. Här har familjen gjort vin sedan i början av 1900-talet. Det var Paul Pellé som var den förste att göra vin på egendomen. Pauls son, Ernest ...

Läs mer om Domaine Pellé

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Domaine Pellé

Domaine Pellé ligger i byn Morogues i östra Loire i Menetou-Salon som är granne med det mer berömda Sancerre. Här har familjen gjort vin sedan i början av 1900-talet. Det var Paul Pellé som var den förste att göra vin på egendomen. Pauls son, Ernest fortsatte att utveckla vinnäringen. 1959 skapades Menetou-Salon som distrikt och områdets viner fick lite extra status. Ernests son Henry Pellé var den som fick myndigheterna att erkänna terroiren i Morogues - och numera får namnet skrivas ut på etiketterna som Menetou-Salon Morogues. Henry utökade vinodlingarna genom att köpa på sig vingårdar och 1970 byggde han en helt ny källare precis nedanför en av familjens bästa vingårdar - Les Cris.

Menetou-Salon var trots allt inte alls lika känt som grannen Sancerre. Därför köpte man i slutet av 1970-talet 5 hektar i just Sancerre. Redan när Henrys son Eric började arbeta tillsammans med sin pappa 1980 så hade Domaine Pellé ett rykta om sig som en av bästa i området. När Eric tragiskt dog i en olycka 1995 så fortsatte hans fru Anna och oenologen Julien Zernott att driva egendomen vidare. Sedan 2007 är det dock Erics son Paul-Henry Pellé som leder Domaine Pellé. Nu finns ett fokus på enskilda vingårdar som "Vignes de Ratier” och “Les Cris”. Alla vita viner jäser på temperaturreglerade tankar av rostfritt stål. De röda på stål eller i träkar. Det vita vinerna lagras ofta på jästfällningen och både de vita och röda vinerna lagras på en blandning av stål, stora ekfat eller mindre ekfat i högst 12 månader.

Domaine Pélles viner tillhör fortfarande de bästa i området med en frisk och fokuserad frukt och härlig terroirkänsla.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du