Filtrera & anpassa

Viner från Domaine du Pegau

En riktig ikonproducent i Rhonedalen som har anor tillbaka till 1670. På den tiden odlades framför allt körsbär och oliver som såldes på marknader i Provence. Idag är det druvorna som gjort producenten världsberömd för sina underbara Chateauneuf du ...

Läs mer om Domaine du Pegau
Dölj atlas

Mer om viner från Domaine du Pegau

En riktig ikonproducent i Rhonedalen som har anor tillbaka till 1670. På den tiden odlades framför allt körsbär och oliver som såldes på marknader i Provence. Idag är det druvorna som gjort producenten världsberömd för sina underbara Chateauneuf du Pape. Det finns bevis för att det producerades vin redan 1733 men det var egentligen så sent som 1987 som Domaine du Pegau så dagens ljus.

Idag är det Laurence Feraud och hennes pappa Paul som driver firman. Det produceras idag röd Chateauneuf du Pape (19,5 ha), vit Chateauneuf du Pape (1,5 ha) samt vin från ytterligare ca 39 ha bland annat Cotes du Rhone. Bland de röda Chateauneuf du Pape produceras Cuvee Reservee, Cuvee Laurence, Cuvee Da Capo och Cuvee Inspiration. Dessa viner levererar i princip alltid kvalitet på en mycket hög nivå pch belönas med höga poäng och fina omdömen av världens vinkritiker. Bland annat har samtliga årgångar (1998, 2000, 2003, 2007 och 2010) har belönats med 100 p av Robert Parkers The Wine Advocate.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du