Filtrera & anpassa

Viner från Domaine Charles Joguet

Domaine Charles Joguet är en anrik vinproducent belägen i den vackra regionen Loire i Frankrike. Vingården grundades på 1950-talet av Charles Joguet, men det var först på 1960-talet som produktionen av högkvalitativa viner började. Idag leds ...

Läs mer om Domaine Charles Joguet

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Domaine Charles Joguet

Domaine Charles Joguet är en anrik vinproducent belägen i den vackra regionen Loire i Frankrike. Vingården grundades på 1950-talet av Charles Joguet, men det var först på 1960-talet som produktionen av högkvalitativa viner började. Idag leds verksamheten av en ung och ambitiös vinmakare, Kevin Fontaine, som har fortsatt att producera viner i absolut toppklass.

Vingården omfattar totalt 36 hektar mark som är fördelad på flera olika vingårdslägen runtomkring staden Chinon. Där odlas druvsorterna Cabernet Franc och Chenin Blanc, som båda är typiska för regionen Loire. Viner som produceras inkluderar Chinon, Les Petites Roches, Clos de la Dioterie och Clos du Chêne Vert.

Vinerna från Domaine Charles Joguet kännetecknas av elegans, friskhet och renhet. De är kända för sin fruktighet, mjukhet och aromatiska komplexitet. Vinmakaren Kevin Fontaine arbetar enligt en filosofi om att så långt som möjligt låta naturen ta över och på så sätt bevara druvornas naturliga smaker och dofter. Allt sköts för hand och ingen kemisk bekämpning används.

Domaine Charles Joguet har fått flera utmärkelser för sina viner och anses vara en av de mest ansedda producenterna i Loire. Vingården har också ett stort engagemang för hållbarhet och arbetar aktivt för att minimera sin påverkan på miljön.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du