Filtrera & anpassa

Viner från CVNE

CVNE Compaa Vincola del Norte de Espaa är en av de mest kända och historiska bodegorna i hela Spanien. Företaget grundades 1879 av bröderna Real de Asa, Eusebio och Raimundo, och har varit en integrerad del av Rioja-regionens framsteg i fine wines ...

Läs mer om CVNE
Dölj atlas

Mer om viner från CVNE

CVNE (Compañía Vinícola del Norte de España) är en av de mest kända och historiska bodegorna i hela Spanien. Företaget grundades 1879 av bröderna Real de Asúa, Eusebio och Raimundo, och har varit en integrerad del av Rioja-regionens framsteg i fine wines världen. Med sin kombination av traditionella rötter och innovativ vision har CVNE länge varit en pålitliga källor för vin av hög kvalitet. Företaget drivs fortfarande av ättlingar till bröderna Real de Asúa, nu representerade av den femte generationen med nuvarande vd Victor Urrutia Ybarra.


Sedan starten har CVNE:s mål varit att öka omfattningen av produktionen samtidigt som man  bibehåller den kvalitetsnivå som deras rykte bygger på. Fyrtio år efter att den ursprungliga bodegan skapades expanderade CVNE till Alavesa-regionen med den separata Viña Real-anläggningen.Cune är vingården där företaget startade 1879. Det ligger fortfarande på sin ursprungliga plats, Barrio de la Estación, i Haro, Rioja Alta, direkt intill tågstationen. Där producerar vita, rosé-, crianza- och reservaviner, nästan uteslutande från Alta-frukt. Dessutom producerar Cune en underetikett som heter Imperial (uppkallad efter den ursprungliga halvliters "Imperial pint"-tappningen) som släpper Reserva- och Gran Reserva-tappning under exceptionella år.


Viña Real, CVNE:s Rioja Alavesa-baserade vingård, släppte sin första årgång 1920. Viña Real-stilen bygger på den fina Alavesa tillsammans med strukturen för att åldras i ett halvt sekel och mer. Den ursprungliga fruktkällan fanns i Elciego-området, i hjärtat av Rioja Alavesa. Dessa vingårdar låg i anslutning till den gamla Camino Real, som vinet har fått sitt namn från. Nuförtiden kommer druvorna huvudsakligen från soliga sydsluttningar som går från bergskedjan Sierra de Cantabria ner till floden Ebro. Som också är fallet med Cune-linjen, produceras Viña Real-vinerna av över 50 % gårdsfrukt, en ovanligt hög andel för Rioja.


Den nya Viña Real-anläggningen färdigställdes 2004 efter en design av Bordelaise-arkitekten Philippe Mazieres. Vingården ligger på toppen av kullen känd som Cerro de la Mesa och har vidsträckt utsikt över både Alavesa vingårdar och staden Logroño, Riojas kommersiella centrum. Hjärtat i anläggningen är en enorm cirkulär kammare som, sett från utsidan, liknar den övre delen av ett gigantiskt vinfat. Inuti är anläggningen ett under av modern teknik. Den ovanjordiska delen inrymmer vintillverkningsanläggningen, som designades med målet att vara helt beroende av gravitationsflödet, möjliggjort till stor del av en roterande centralkran. Nedanför detta är det huvudsakliga åldringsrummet där tunnorna vilar i koncentriska cirklar runt den centrala axeln. Anläggningen har också dubbla tunnlar grävda in i mitten av kullen där flasklagringen äger rum.


Om Cune-bodegan representerar CVNE:s engagemang för tradition, visar Viña Real-bodegan deras framåtanda och omfamning av modern teknik.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du