Filtrera & anpassa

Viner från Clos Saint-Martin

Egendomen grundades 1850 och ligger på Saint-milions kalkstensplatå, intill Chteau Canon. Clos St. Martin är uppkallad efter grannkyrkan Saint-Martin och ägs och drivs av Sophie Fourcade, en ättling till familjen Reiffers, etablerade vinproducenter i ...

Läs mer om Clos Saint-Martin
Dölj atlas

Mer om viner från Clos Saint-Martin

Egendomen grundades 1850 och ligger på Saint-Émilions kalkstensplatå, intill Château Canon. Clos St. Martin är uppkallad efter grannkyrkan Saint-Martin och ägs och drivs av Sophie Fourcade, en ättling till familjen Reiffers, etablerade vinproducenter i Saint-Emilion sedan 1600-talet, med Michel Rolland som rådgivande vinmakare.

Med bara 1,33 hektar är Clos St Martin den minsta klassificerade tillväxten i Saint-Émilion. Vinrankorna, i genomsnitt 35 år gamla, är planterade på ler- och kalkstensjordar, typiska för appellationens kalkstensplatå, med sydvästlig exponering.


Efter handskörden genomgår druvorna en kall maceration före jäsning vid 8°C i flera dagar. Musten jäser dels på nya ekfat och dels i amforor. Den malolaktiska jäsningen sker även på nya ekfat. De första fyra månaderna av lagring spenderas på jästfällningen, omrörd två gånger varje vecka, vilket gör att vinet får volym och fyllighet. Vinet lagras sedan i 15-18 månader på nya ekfat och amforor.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du