Filtrera & anpassa

Viner från Château Ripeau

Den moderna eran för Chateau Ripeau börjar 1917, då köptes slottet av familjen till en välkänd Bordeaux-negociant, Marcel Loubat och Marie Loubat. Om tycker Loubat namnet låter bekant beror det kanske på att de kommer från samma Loubat-familj som ...

Läs mer om Château Ripeau

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Château Ripeau

Den moderna eran för Chateau Ripeau börjar 1917, då köptes slottet av familjen till en välkänd Bordeaux-negociant, Marcel Loubat och Marie Loubat. Om tycker Loubat namnet låter bekant beror det kanske på att de kommer från samma Loubat-familj som tidigare ägde den legendariska Petrus vingården. I december 2014 såldes Chateau Ripeau till Cyrille Gregoire och Nicolas Gregoire. 

Chateau Ripeaus vingård på 16,1 hektar är planerad med 65% Merlot, 30% Cabernet Franc och 5% Cabernet Sauvignon i en enda stor vingård. Sedan de nya ägarna tog över har gården genomgått en modernisering samt en delvis återplantering i vingårdarna. År 2018 ändrades andelen Cabernet när de nya ägarna la till 5% mer Cabernet Franc och tog bort 5% Cabernet Sauvignon. Vingården är planterad med vinstockstäthet på 6666 vinstockar per hektar. 

Jordmånen består av sand, grus, kalksten och lera med järnavlagringar. Vinrankornas medelålder är nära 35 år och från och med skörden 2017 övergick Chateau Ripeau till 100% självbärande jordbruk. Andravinet som tidigare gick under namnet La Garenne de Ripeau, har i och med de nya ärarnas inträde bytt namn till Tour de Ripeau.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du