Filtrera & anpassa

Viner från Chateau Petrus

Chteau Petrus är ett av världens mest sällsynta och dyraste viner som byggt upp sitt rykte Bordeaauxs motsvarighet till DRC i Bourgogne. Ett vin som samlarna gör allt för att komma över men som det finns allt för få flaskor av.Från 1700-talet fram ...

Läs mer om Chateau Petrus
Dölj atlas

Mer om viner från Chateau Petrus

Château Petrus är ett av världens mest sällsynta och dyraste viner som byggt upp sitt rykte Bordeaauxs motsvarighet till DRC i Bourgogne. Ett vin som samlarna gör allt för att komma över men som det finns allt för få flaskor av. 

Från 1700-talet fram till 1917 ägdes egendomen av familjen Arnaud och den räknades redan på mitten av 1800-talet som en av de bästa i Pomerol tillsammans med Vieux Châateau Certan och Trotanoy. Från 1925 började änkan och hotellägaren Madame Edmond Loubat köpa ägarandelar i slottet och hon blev ensam ägare till Petrus 1945. Det var också året då egendomen började få sitt internationella rykte. Årgången i sig var en av de bästa någonsin och Madame Loubat hade börjat jobba med Jean Chritian Moueix från Negocianthuset Moueix och det visade sig varaa ett riktigt lönsamt samarbete och familjen Moueix tog Petrus ut i världen.

Efter Madame Loubats död 1961 delades ägandet upp mellan hennes systerson och hennes systerdotter. 1964 lyckades dock familjen Moueix köpa den en halvan och sedan dess har Petrus fulla potential förverkligats fullt ut. Pétrus är nu under ledning av Jean Christian Moueixs son Jean-François Moueix. 

När Jean Christian Mouiex tog över tog han också med sig sin önolog, Jean Claude Berrouet, som ersatte Emile Peynaud och Berrouet räknas idag till en av världens främsta önologer. De 11,4 hektaren med vinodlingar ligger på en platå i den östra delen av Pomerol. Jordmånen består till största delen av en speciell järnrik lera medan angränsande egendomar ligger på mark som domineras av grusig sandjord eller sandig lera. 

Pétrus vara fram till 2010 gjort på en blandning av mestadels Merlot uppblandat med lite Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc, men sedan just den årgången är vinet gjort på 100 procent Merlot. Vinstockarna har en genomsnittlig ålder på 45 år. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du