Filtrera & anpassa

Viner från Chateau Petit Village

Petit-Village ligger på den högra stranden i Bordeaux i kommunen Pomerol. Här klassades inte slotten 1855, men Petit-Village rankas bland de främsta slotten. Med grannar som Beauregard, Vieux Chateau Certan och Conseillante så är man i gott sällskap ...

Läs mer om Chateau Petit Village
Dölj atlas

Mer om viner från Chateau Petit Village

Petit-Village ligger på den högra stranden i Bordeaux i kommunen Pomerol. Här klassades inte slotten 1855, men Petit-Village rankas bland de främsta slotten.  Med grannar som Beauregard, Vieux Chateau Certan och Conseillante så är man i gott sällskap. Historiskt sett är det oklart vem som byggde upp slottet, men det står klart att négocianten Ginestet köpte slottet 1919. På den tiden ägde Ginestet även Chateau Margaux och Cos d´Estournel. Bruno Prats från Cos d´Estournel drev slottet fram till 1989 då man sålde slottet till försäkringsbolaget AXA under Christian Seely´s ledning. En rejäl ansiktslyftning har skett på slottet och den hypermoderna byggnaden stod klar 2008. Egendomarna är små i Pomerol och Petit-Village ligger på 11 hektar. Merlot dominerar med 75 % och därutöver odlar man Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du