Filtrera & anpassa

Viner från Chateau la Négly

Chateau la Negly - världsklass i Languedoc.Chateau la Negly är ett av de bästa områdena i Languedoc och kan spåra sina rötter tillbaka till 1773. Domänen ligger på bästa kalkhaltig terroir La Clape halvön om 20 km öster om Narbonne på Medelhavet ...

Läs mer om Chateau la Négly
Dölj atlas

Mer om viner från Chateau la Négly

Chateau la Negly - världsklass i Languedoc. Chateau la Negly är ett av de bästa områdena i Languedoc och kan spåra sina rötter tillbaka till 1773. Domänen ligger på bästa kalkhaltig terroir La Clape halvön om 20 km öster om Narbonne på Medelhavet. Fastigheten har varit i familjen Rossets äger i många år och druvorna var tidigare sålts till det lokala kooperativet. Först i slutet av 90-talet började den nuvarande ägaren Jean Paux-Rosset upptäcka domainets fulla potential. Idag domaine producerar viner under sitt eget namn under ledning av den begåvade oenolog Claude Gros. Kvaliteten är ståtliga och domainets 3 toppviner, L'Ancely, La Porte du Ciel och Le Clos des Truffiers är i världsklass!

Chateau la Negly äger 50 hektar vinodlingar ligger i hjärtat av La Clape. Under Gallo-romerska eran, La Clape en ö i Medelhavet tills Aude- floden Genforbandt ön till fastlandet, vilket betydande alluviala avlagringar. Den unika jord är en blandning av sandig lerjord och nedbrutet sandsten, kalkhaltig och stenig. Fälten ligger intill havet, svala vindar, vilket ger en längre växtsäsong med höga temperaturvariationer mellan dag och natt än vingårdar längre in i landet. Detta i kombination med effekten av den starka och torra Tramontane vind från norr, vilket resulterar i rika och kraftfulla viner som upprätthåller stor fräschör och elegans.

Idag betraktas Chateau la Negly som referens för Languedoc potential, ett rykte domaine uppnås genom återplantering vingårdar, ekologiska produktionsmetoder och strikt kvalitetskontroll. Varje gäng skördas för hand och transporteras i små 7-8 kg lådor och sorteringsprocessen är extrem. Endast helt mogna och intakta bär når in i källaren. Parker har utsett Château la Negly att vara bland de bästa producenterna i Languedoc-Roussillon och ger slottet utmärkelsen "Outstanding". Domänen har också uppnått den sällsynta 100P från Robert Parker med kult vin Clos des Truffiers för årgång 2001.

 "Château la Negly Kan Languedoc-Roussillon finaste egendom. Den lysande oenolog Claude Gros förbises vintillverkning, och allt görs med otroliga uppmärksamhet på detaljerna, siktar på världsklass viner med stor personlighet och kvalitet." Citera Robert Parker

 "Jag är ett stort fan." - ". Hats off två Claude Gros och laget här" Citat Jeb Dunnuck är Parker The Wine Advocate


Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du