Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Filtrera & anpassa

Viner från Chateau Figeac

Dagens Figeac är återstoden av det som en gång var den överlägset största egendomen i St-Emilion, bl a ingick Cheval Blanc och andra slott som fortfarande bär Figeac i sitt namn. Trots detta är egendomen fortfarande mycket stor. Familjen Manoncourt ...

Läs mer om Chateau Figeac
Det finns fler viner i Premium!

Här hittar du de bästa vinerna från de bästa producentera.

Hämta Premiumviner
Dölj atlas

Mer om viner från Chateau Figeac

Dagens Figeac är återstoden av det som en gång var den överlägset största egendomen i St-Emilion, bl a ingick Cheval Blanc och andra slott som fortfarande bär Figeac i sitt namn. Trots detta är egendomen fortfarande mycket stor. Familjen Manoncourt har ägt Figeac sedan 1891. Sedan 1947 med den mycket aristokratiske Thierry Manoncourt i ledningen. Denne satsar mycket på att Figeac ska behålla sin toppstatus i en tid då konkurrensen är stenhård. Dagens goda rykte har skapats av vinmakare Eric d’Aramon.

Från och med 2012 har den internationella konsulten Michel Rolland skrivit under ett kontrakt där han åtar sig uppdraget att konsultera för Château Figeac - med målsättningen att föra upp slottet till den eftertraktade "A"-statusen. Skall bli intressant att se vad Michel Rolland kan tillföra detta slott genom sin inblandning.