Filtrera & anpassa

Viner från Château Caronne Sainte Gemme

Caronne Sainte Gemme är mycket gammal plats. Den stammar från en Lieu-dit vid namn Carona som tros betyda lilla källan på gammal dialekt. Sainte-Gemme kommer i sin tur från en lingvistisk utveckling av Saint Jaime eller Sainte James från 1800-talet ...

Läs mer om Château Caronne Sainte Gemme

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Château Caronne Sainte Gemme

Caronne Sainte Gemme är mycket gammal plats. Den stammar från en Lieu-dit vid namn Carona som tros betyda ”lilla källan” på gammal dialekt. ”Sainte-Gemme” kommer i sin tur från en lingvistisk utveckling av ”Saint Jaime” eller ”Sainte James” från 1800-talet. Platsen var en knytpunkt för pilgrimer på väg till templet Saint Jacques de Compostela.

De första skriftliga källorna om vinproduktion från ägorna kring Caronne Sainte Gemme kommer från 1648 då markägaren Denys de Mullet de la Tour St Lambert fick ”vin från Caronne” i betalning för en hyra. Den befintliga egendomen köptes 1900 av Emile Borie, farfar till Jean Nony-Borie som tog över ägorna 1943. Idag är det Jeans brorson François Nony som tar Caronne Sainte Gemme in i framtiden.

Egendomen ligger på gränsen till St-Julien och har en jordmån bestående av ljus lera. Det steniga ytskiktet möjliggör god värmeisolering och en möjlighet för rötterna att leta sig djupt ner i marken.

 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du