Filtrera & anpassa

Viner från Château La Haye

Chteau La Haye är en del av en lång vintradition som går tillbaka till 1557 när Sire Janot Bernard från Leyssac förvärvade fastigheten och planterade de första vinstockarna. Chteaux är ett av de äldsta i Saint-Estphe och har varit inom samma familj i ...

Läs mer om Château La Haye
Dölj atlas

Mer om viner från Château La Haye

Château La Haye är en del av en lång vintradition som går tillbaka till 1557 när Sire Janot Bernard från Leyssac förvärvade fastigheten och planterade de första vinstockarna. Châteaux är ett av de äldsta i Saint-Estèphe och har varit inom samma familj i 370 år tills Chris Cardon köpte den 2012. Han inledde ett antal reformer, inklusive att anställa Boissenot, flytta till mindre kar för att vinifiera varje vingårdsläge separat och minska mängden ny ek som används för lagring.  


Enligt legenden tjänade detta slott som kung Henri II och Diane de Poitiers jaktstuga. Vid den tiden var Henri II gift med Catherine de Medici, men Henri II använde de vidsträckta böljande kullarna för att charma Diane de Poitiers. Deras monogram, H och D är sammanflätade och graverade i sten vid ingången till slottet. Det kungliga monogrammet har nu blivit symbolen för Château La Haye och pryder alla etiketter.


Vinrankorna i La Haye’s 28 hektar stora vingårdar växer på en jordmån dominerad av lerkalksten och fin grusjord. Vingårdanrna är planterade med 45% merlot, 45% cabernet sauvignon, 4% petit verdot, 4% cabernet franc och 2% malbec.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du