Filtrera & anpassa

Viner från Château La Clotte

De fyra hektaren Chteau La Clotte ligger fint beläget alldeles intill och mellan Chteau Ausone och Pavie-Macquin på St-Emilions eftertraktade kalkstensplatå där några av de bästa vinerna i hela distriktet görs. Det har ägts av familjen Vauthier sedan ...

Läs mer om Château La Clotte
Dölj atlas

Mer om viner från Château La Clotte

De fyra hektaren Château La Clotte ligger fint beläget alldeles intill och mellan Château Ausone och Pavie-Macquin på St-Emilions eftertraktade kalkstensplatå där några av de bästa vinerna i hela distriktet görs. Det har ägts av familjen Vauthier sedan 2015 som också äger Château Ausone. Det är därför ingen överraskning att Alain Vauthier var angelägen om att lägga till La Clottes utmärkta terroir till sina ägor. 

Även om Alain bara har ägt godset under en relativt kort tid har renomméet verkligen förändrats. Det som en gång var ett relativt okänt och fallfärdigt slott får nu ett alltmer eftertraktat rykte, även om La Clotte ännu inte har den höga prislappen som sin syskongård. Merlot dominerar på platån, med små mängder av de två de två olika Cabernet-druvorna odlas också och vinet görs av samma team som Ausone och hela processen övervakas av vinmakaren Laurent Vallet. Vinrankorna har dessutom en ganska ansenlig ålder (över 55 år i genomsnitt). 

Vinet har länge varit lite av ett insidertips och en favorit bland slottsägarna själva i Saint-Émilion och sedan Vauthier tog över har det också kommit att kallas för en mini-Ausone. Inte minste för att båda vinerna tillhör de mest eleganta i Saint-Émilion med klingande fräsch frukt. Vinet lagras normalt på upp till 80 procent ny ek.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du