Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Filtrera & anpassa

Viner från Château Trottevieille

Trotte Vieille är en av de äldsta egendomarna i Saint-Emilion och det finns historiska dokument som visar att man gjorde vin redan på 1450-talet. Slottet har fått sitt namn från en äldre dam som bodde i huset på 1300-talet och som varje dag tog en ...

Läs mer om Château Trottevieille
Det finns fler viner i Premium!

Här hittar du de bästa vinerna från de bästa producentera.

Hämta Premiumviner
Dölj atlas

Mer om viner från Château Trottevieille

Trotte Vieille är en av de äldsta egendomarna i Saint-Emilion och det finns historiska dokument som visar att man gjorde vin redan på 1450-talet. Slottet har fått sitt namn från en äldre dam som bodde i huset på 1300-talet och som varje dag tog en promenad till hållplatsen för hästskjutsarna (la trotte veille - den gamla spatserturen) som anlände från Bordeaux för att ta reda på vad som hände i storstaden. De gamla anorna gör också att man har några av de absolut äldsta stockarna i Saint-Emilion - några som till och med planterades innan vinlusen slog till och nu är över 140 år gamla.

Slottet klassificerades som ett av de allra bästa i området 1955 och tillhör fortfarande de 18 egendomar som ingår i premier grands cru classé. Som de flesta andra viner från Saint-Emilion så är Trotte Vieille merlotdominerat. De 10 hektaren består av 55 procent merlot, 40 procent cabernet franc och 5 procent cabernet sauvignon som växer på röd lera och kalksten. Den genomsnittliga åldern på vinrankorna är 47 år och vinet lagras i 12-18 månader på ny fransk ek. Man framställer 30000 buteljer av förstavinet och man gör också ett andravin kallat La Vieille Dame de Trotte Veille som en hyllning till kvinnan som gav egendomen sitt namn.