Filtrera & anpassa

Viner från Castello di Ama

Castello di Ama är en prisbelönt vinproducent som ligger i hjärtat av Toscana i Italien. Detta vingård har ett rykte om att producera högkvalitativa viner av olika sortiment och är kända för sina Chianti Classico, Merlot och Pinot Noir.Gården ...

Läs mer om Castello di Ama

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Castello di Ama

Castello di Ama är en prisbelönt vinproducent som ligger i hjärtat av Toscana i Italien. Detta vingård har ett rykte om att producera högkvalitativa viner av olika sortiment och är kända för sina Chianti Classico, Merlot och Pinot Noir.

Gården grundades på 1970-talet av ett par italienska familjer som var passionerade om vinodling och bestämde sig för att förvandla en gammal medeltida borg till en vingård. Castello di Ama ligger på en höjd av 500 meter över havet och omges av pittoreska kullar och olivlundar som skapar en idyllisk miljö.

Vingården sträcker sig över en yta av 250 hektar, varav 90 är planterade med vinstockar. Dessa odlas med stor omsorg och uppmärksamhet på detaljer för att producera druvor av högsta kvalitet. Castello di Ama har också en dedikerad personal som arbetar hårt för att skapa unika viner som fångar karaktären hos den toskanska regionen.

Castello di Ama har blivit en pionjär inom vinodlingsmetoder genom att införa ekologiskt och biodynamiskt jordbruk. Detta innebär att man använder naturliga metoder för att bekämpa skadedjur och ogräs, samt att man använder kompost och andra organiska material för att förbättra jordens kvalitet. Vingården har också investerat i modern teknik för att övervaka och styra varje steg i vinproduktionsprocessen.

Castello di Ama-produkterna har fått erkännande från både kunder och experter inom vinindustrin, och har vunnit flera utmärkelser och höga poäng i internationella tävlingar. Vingården är också känd för sin konstutställning, som visar modern konst av internationellt kända konstnärer och förstärker sin status som en kulturell destination.

Sammanfattningsvis är Castello di Ama en vingård som ligger i en vacker miljö i Toscana och som är känd för att producera högkvalitativa och unika viner. Med sin passion för hållbart jordbruk och modern teknik har vingården blivit en pionjär inom vinodling.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du