Filtrera & anpassa

Vinerna av Cantina Benanti

Cantina Benanti är en välrenommerad vinproducent som är belägen på Sicilien, Italien. Cantina Benanti grundades redan år 1735 och har genom åren utvecklat ett brett sortiment av högkvalitativa viner.Cantina Benanti är belägen vid foten av berget Etna ...

Läs mer om Cantina Benanti

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Cantina Benanti

Cantina Benanti är en välrenommerad vinproducent som är belägen på Sicilien, Italien. Cantina Benanti grundades redan år 1735 och har genom åren utvecklat ett brett sortiment av högkvalitativa viner.

Cantina Benanti är belägen vid foten av berget Etna, som är Europas högsta aktiva vulkan. Denna unika placering ger vinerna en unik karaktär som skiljer sig från andra viner i regionen. Cantina Benanti är kända för sina röda viner, särskilt Etna Rosso, som är gjord på druvsorterna Nerello Mascalese och Nerello Cappuccio. Dessa druvor trivs särskilt bra på Etna tack vare vulkanens mineralrika jordmån.

Förutom Etna Rosso producerar Cantina Benanti också andra röda viner, såsom Rovittello och Serra della Contessa, samt vita viner som Pietramarina och Nerello Mascalese Bianco. Vinerna är alla tillverkade med stor omsorg och kärlek till hantverket, med fokus på att använda lokala druvor och traditionella metoder för vinframställning.

Cantina Benanti är en familjeägd vingård som leds av Giuseppe Benanti och hans bröder. De har en passion för sitt arbete och strävar efter att göra viner av högsta kvalitet samtidigt som de bevarar regionens unika karaktär. Cantina Benanti har vunnit flera utmärkelser för sina viner och har etablerat sig som en av de främsta vinproducenterna på Sicilien.

Cantina Benantis viner kan hittas på fina restauranger och vinkällare runt om i världen, men det är också möjligt att besöka vingården själv för en provsmakning och en rundtur i vingården. Ett besök på Cantina Benanti är ett utmärkt tillfälle att uppleva det bästa av sicilianska viner och ta del av en rik kultur och tradition som sträcker sig tillbaka i tiden i mer än 250 år.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du