Filtrera & anpassa

Viner från Braida

Braida är den numera legendariska Piemonteproducenten som fick vinvärlden att få upp ögonen för druvan barbera - en druvsort som fram till dess mest använts till bruksviner som visserligen gick perfekt till regionens kök men som i övrigt inte gjorde ...

Läs mer om Braida
Dölj atlas

Mer om viner från Braida

Braida är den numera legendariska Piemonteproducenten som fick vinvärlden att få upp ögonen för druvan barbera - en druvsort som fram till dess mest använts till bruksviner som visserligen gick perfekt till regionens kök men som i övrigt inte gjorde mycket väsen av sig. Och druvsorten fick alltid stå i skuggan av nebbiolo - Piemontes kung och ingrediensen i Barolo och Barbaresco. 

Året var 1982 och det man gjorde var att lansera ett vingårdsvin gjort på enbart barbera, Bricco dellUccellone.  Braidas vinmakare var på den tiden den karismatiske Giacomo Bologna, och han följde ett enkel recept: odla barbera på de allra bästa områdena, skörda druvorna när de är maximalt mogna, begränsa avkastningen kraftigt per vinstock, och låt vinet gå igenom samma kostsamma fatmognad som de bästa vinerna från Bourgogne. 

Giacomo Bolognas vision har nu tagits över av hans barn. Hans son Beppe Bologna som chefsvinmakare och dottern Raffaella Bologna som kommersiell drivkraft är nu ambition och kvalitetsnivå precis som tidigare väldigt högt satt. Husets markinnehav har hela tiden utvecklats så att de nu har 56 hektar vinodlingar i staden Rocchetta Tanaro i Asti-området. Familjen experimenterar även med andra druvsorter, men barberan är fortfarande Braidas signum.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du