Filtrera & anpassa

Viner från Bodegas Imperiales

Bodegas Imperiales grundades 1998 av några affärsmän och vinälskare med tät anknytning till Ribera del Duero. Samma år byggde man också en helt ny vinkällare med toppmodern utrustning.Druvorna hämtar man däremot från de många gamla vingårdarna som ...

Läs mer om Bodegas Imperiales

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Bodegas Imperiales

Bodegas Imperiales grundades 1998 av några affärsmän och vinälskare med tät anknytning till Ribera del Duero. Samma år byggde man också en helt ny vinkällare med toppmodern utrustning. 

Druvorna hämtar man däremot från de många gamla vingårdarna som finns i området och åldern på stockarna spänner från 15 år upp till över 100 år - ja några är till och med planterade innan vinlusens härjningar sent 1800-tal. Egendomen äger 21 hektar mark men har långtidskontrakt på ytterligare 80 för att ha en bra och säker tillgång på druvor av toppkvalitet. 

Imperiales fokus är på att göra viner på druvsorten tempranillo, eller tinto fino som den heter i Ribera. Odlingsmetoderna är traditionella med ”en vaso” eller så kallade ”bush vines” - fristånde vinstockar som växer som buskar och inte är så där prydligt uppbundna som de t ex är i många franska distrikt. Det ger ett lägre skördeuttag och druvorna skördas dessutom för hand. 

Egendomen låter sina viner mogna på ekfat av både amerikansk och fransk ek (50 procent vardera - samma proportioner som exempelvis Vega Sicilia använder.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du