Filtrera & anpassa

Viner från Bodegas Naia

Bodegas Naia ligger i La Seca, Rueda och vad som ibland kallas för födelseplatsen för Verdejo. Egendomen är relativt ny, startad 2002, och fokuserar utslutande på att göra fantastiska Verdejo-viner av den ursprungliga druvklonerna i Rueda.Man har på ...

Läs mer om Bodegas Naia
Dölj atlas

Mer om viner från Bodegas Naia

Bodegas Naia ligger i La Seca, Rueda och vad som ibland kallas för födelseplatsen för Verdejo. Egendomen är relativt ny, startad 2002, och fokuserar utslutande på att göra fantastiska Verdejo-viner av den ursprungliga druvklonerna i Rueda. 

Man har på kort tid gjort sig känd för friska och mineraldrivna viner från några av de bästa vingårdarna i regionen. Druvorna kommer från egendomens 23 hektar varav 20 består av gamla gobeletstockar (40 år i genomsnitt) och 2 hektar kommer från lite yngre stockar. Jordmånen består av en kalkrik sammansättning med inslag av sand, lera och större stenar. Klimatet i området är prefekt för druvsorten. Vingårdarna ligger på mellan 700-800 meter över havet och har både kontinentala inslag och medelhavs-inslag med stora skillnader i temperatur mellan årstiderna samt dag och natt. 

Vinerna från Bodegas Naia bjuder på druvsortens bästa sidor med en frisk, fräsch och lätt aromatisk stil. Alla görs på druvor som handskördas från stockar som har en naturligt låg avkastning och genomgår därefter ett strängt urval. Vinifieringen sker främst på ståltank och neutrala större träfat. Man anvvänder sig både av kallmacerering innan jäsningen och lagring på jästfällningen efter densamma.

Prestigevinet Naiades kommer från 100-åriga stockar och får 7 månaders fatlagring och är ett komplext uttryck av Verdejo. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du