Filtrera & anpassa

Viner från Benjamin Romeo

Benjamin Romeo var mellan 1985 och 2000 vinmakare på Bodegas y Viedos Artadi. Där gjorde han sig känd för sitt sinne för minsta detalj i hela framställningsprocessen, inte minst i vingårdsarbetet, och det bidrog till att vinerna från Artadi snabbt ...

Läs mer om Benjamin Romeo
Dölj atlas

Mer om viner från Benjamin Romeo

Benjamin Romeo var mellan 1985 och 2000 vinmakare på Bodegas y Viñedos Artadi. Där gjorde han sig känd för sitt sinne för minsta detalj i hela framställningsprocessen, inte minst i vingårdsarbetet, och det bidrog till att vinerna från Artadi snabbt vann rykte som bland de allra bästa i Rioja. Ett arbete som bland annat resulterade i den första 100-poängaren i Rioja från Robert Parkers Wine Advocate några år efter att Benjamin slutat. 

När hans far Andrés Romeo, som ägde en fin 7.50 hektar stor vingård i San Vicente de la Sonsierra mitt i Rioja beslöt att dra sig tillbaka i mitten av 1990-talet, tog Benjamin över vingårdarna. Han köpte ytterligare några små lotter med minst 20 år gamla stockar i finaste kalkstensjord, och började 1997 göra egna viner. 

Idag har han runt 50 oika lägen som han jobbar med och stockar som är upp emot 100 år gamla. Själva jordbruket är ekologiskt (dock inte certifierat) och man behandlar bara vinrankorna om det är nödvändigt för att frukten ska hålla sig frisk. Under skördeåret gör man en hel del grönskörd för att se till att rankorna inte blir för frodiga utan istället ge få men koncentrerade klasar med druvor.

Jäsningen sker på stora franska ekfat och därefter jobbar men med 18-20 månaders lagring på ny fransk ek i olika storlekar. Årgång 2004 av firmans prestigevin Contador var det andra vinet från Rioja att få 100 poläng av Robert Parkers The Wine Advocate. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du