Filtrera & anpassa

Viner från Azienda Lisini

Lisini är en av de äldsta producenterna i Brunello di Montalcino och tappade den första årgången redan 1967 och anses därför vara en av de ursprungliga 12 producenterna i området. Historien om Lisini går dock ända tillbaka till 1846 när Francesca ...

Läs mer om Azienda Lisini
Dölj atlas

Mer om viner från Azienda Lisini

Lisini är en av de äldsta producenterna i Brunello di Montalcino och tappade den första årgången redan 1967 och anses därför vara en av de ursprungliga 12 producenterna i området. Historien om Lisini går dock ända tillbaka till 1846 när Francesca Clementi gifte sig med Lodivico Lisini på slottet Sant'Angelo i Colle. Idag drivs fastigheten av de direkta ättlingarna härifrån; Carlo, Lorenzo och Ludovica. Lisinis vingårdar ligger 320 meter över havet. Druvorna skördas för hand och ges mycket uppmärksamhet i vingården. Jäsning utförs vid en kontrollerad temperatur under 20 - 26 dagar och därefter vinet lagras i stora slovenska ekfat. Stilen är naturligtvis klassisk med mycket ren frukt och krämig konsistens. Vin som smakar bra som unga men bara visar sin sanna karaktär efter lång tid tid i källaren. Sangiovese Grosso är druvan som man jobbar hårt med i alla husets fem olika viner. Totalt ägs 154 hektar, varav 20 hektar med druvor för Brunello-produktion. Vinodlingarna sköts med stor respekt för naturen, där en god naturlig balans säkerställs.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du